Eğlence

Epic Games Fortnite’ın platformlar arası altyapısını paylaşıma açıyor

fortnite epic games android google

Epic Games, popüler oyunu Fortnite‘ın temelini oluşturan yazılım altyapısını ve araçlarını diğer oyun geliştiricilerine ücretsiz olarak sunacağını açıkladı. Söz konusu araçların büyük kısmını, Fortnite’ın farklı platformlar arasında oynanmasını sağlayan araçlar oluşturuyor. Bu araçlar sayesinde satın alınan unsurların farklı platformlardaki cihazlar arasında eş zamanlanması, farklı cihaz sahiplerinin ortak bir oyun deneyimi yaşaması ve sesli iletişim kurabilmesi mümkün hâle geliyor.

Şirket tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “2019 boyunca esasında Fortnite için geliştirilmiş ve yedi platformda 200 bin oyuncu tarafından test edilmiş platformlar arası deneyim araçlarını genel kullanıma açacağız. Bu araçlar tüm geliştiriciler için ücretsiz olacak. Geliştiriciler bizim sunduğumuz bu çözümleri, başka çözümlerle destekleyebilecek.”

Epic’in bu hamlesi, Fortnite’ın şirket adına bir oyundan daha fazlası hâline geldiğini göstermesi açısından önem taşıyor. Fortnite’ın yakaladığı büyük başarıyla Epic Games, kendisini oyun sektöründe yeni dönemin ve platformlar arası deneyimin öncüleri arasında konumlandırmış gibi görünüyor. Fortnite sayesinde yüz milyonlarca dolar kazanan şirket, popüler oyununun temelindeki önemli teknolojileri paylaşarak da kendisine biçtiği rolü kuvvetlendirmeyi amaçlıyor.

Epic Games, oyun motoru Unreal Engine ile uzun süredir oyun sektörünün önemli oyuncuları arasında bulunuyor. Şirket geçtiğimiz hafta faaliyete geçirdiği oyun mağazasıyla da bu konumunu biraz daha kuvvetlendirmek için önemli bir adım atmıştı. Oyun mağazasının duyurulmasının hemen ardından platformlar arası geliştirme araçlarının paylaşıma açılması, Epic’in hedeflerinin büyüklüğünü gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER