Teknoloji

Elon Musk SN10 Starship patlamasının nedenini açıkladı

elon musk sn10 starship

SpaceX’in SN10 Starship prototipi, yüksek irtifa testini başarıyla tamamlamasının ardından yere indikten kısa bir süre sonra patlamıştı. SpaceX CEO’su Elon Musk, SN10 Starship prototipinin patlama nedenini Twitter hesabı aracılığıyla açıkladı.

Mikro blog servisinde kendisine gelen sorulara yanıt veren Musk, SN10 motorunun itme kuvvetinin yakıt tankından gelen kısmi helyum emmesi nedeniyle düştüğünü ve bu nedenle roketin alt kısımlarının parçalandığını belirtti. SpaceX’in farklı çözümler üzerinde çalıştığını söyleyen Musk, bu sorunun SN11’de tekrarlanmayacağını ifade etti.

NASA Spaceflight’tan Chris Bergin ise Musk’ın bahsettiği problemin “uğraşılması zor” türden olduğunu dile getirdi. Bergin, basınç sisteminden kaynaklı helyum emmesi probleminin SN8’in de patlamasına yol açtığını hatırlattı. Bunun doğru bir nokta olduğunu söyleyen Musk, ilgili değişikliği o dönem kendisine makul göründüğü için onayladığını belirtti.

Elon Musk ve SpaceX, SN10 Starship patlamasına rağmen çalışmalarına devam ediyor. Şirket kısa süre önce SN11 prototipini yüksek irtifa testi için Boca Chica fabrikasındaki fırlatma rampasına götürmüştü.

İLGİLİ HABERLER