Teknoloji

Dell Mobile Connect uygulamasını kapatarak telefon ve PC eşzamanlama işini bırakıyor

dell xps 13

Dell, bir destek sayfasında, telefonunuzun kısa mesajlarını, çağrılarını ve bildirimlerini bilgisayarınıza senkronize eden bir program olan Mobile Connect’i sonlandırdığını duyurdu. Dell ABD, Kanada ve Japonya’daki kullanıcılar için 30 Kasım’da indirmeleri durdururken, 31 Ocak 2023’ten itibaren bu uygulama artık kullanılamayacak. Hizmet, bu üç ülkenin dışındaki kullanıcılar için ise daha da erken kapatılıyor. 31 Temmuz’da indirmeler durduruluyor ve 30 Kasım’da tamamen kapanma gerçekleşiyor.

Bazı durumlarda Alienware Mobile Connect olarak da adlandırılan Dell Mobile Connect, ilk çıkışını 2018’de yaptı. Doğal olarak, 2018 veya sonrasındaki Dell dizüstü bilgisayarlarla en iyi şekilde çalışıyor. Program hem iPhone hem de Android telefonlarla uyumlu, ancak 2020’de iPhone için Mobile Connect uygulamasına gelen ekran yansıtma gibi özellikler, Android cihazlarına daha erken zamanda sunuldu.

Microsoft, Windows 10 ve 11 PC’lerde Telefon Bağlantısı (önceden Telefonunuz uygulaması olarak biliniyordu) adı verilen benzer bir özelliği sunuyor. Telefon Bağlantısı, Mobile Connect’in yaptığı her şeyi yaparak bildirimleri bilgisayarınızda yansıtmanıza, aramaları ve kısa mesajları yanıtlamanıza ve dosya aktarmanıza olanak tanıyor. Ancak asıl fark, Telefon Bağlantısı’nın henüz iPhone’ları desteklememesi, oysa Mobile Connect’in desteklemesidir.

Neyse ki, Mobile Connect’ten hoşlananlar için bu uygulamanın yetenekleri bir şekilde yaşayacak gibi görünüyor. Intel, 2021’de Dell Mobile Connect’in arkasındaki yazılım olan Screenovate’i satın almıştı. Intel, CES 2022’de PC’nizi Android, iPhone ve akıllı saatinizle senkronize etme planlarını göstermişti ve bu özellik bu yılın sonuna doğru Intel Evo sertifikalı cihazlarda kullanıma sunulacak.

İLGİLİ HABERLER