Manşetler

Dell Mobile Connect ile bilgisayarları iOS ve Android telefonlara bağlayacak

Dell Mobile Connect
Görsel: The Verge

Telefona gelen kısa mesajlara ve aramalara bilgisayar üzerinden yanıt verebilmek, büyük bir kolaylık. Dell Mobile Connect adını taşıyan yeni uygulamasıyla bu kolaylıktan daha çok kişinin yararlanmasını amaçlıyor.

Mobile Connect, önümüzdeki dönemde piyasaya sürülecek Dell markalı bilgisayarların büyük kısmında ön yüklü olarak sunulacak. Gelen aramaları ve bildirimleri eş zamanlayacak olan uygulama, bu aramaları ve bildirimleri bilgisayar üzerinden yanıtlamayı mümkün kılacak. Android telefonların ekranını bilgisayara yansıtabilecek olan Mobile Connect, bilgisayar üzerinden telefondaki uygulamalarda gezinmeyi mümkün kılacak.

Mobile Connect ile sunulan özelliklerin büyük kısmı, Windows kullanıcıları için yabancı değil. Cortana üzerinden bildirim eş zamanlama gibi özellikler, Windows 10’da da mevcut. Ancak Dell’in yaklaşımı, bu özelliklerin daha fazla kişi tarafından bilinmesini ve kullanılmasını sağlayabilir. Bu ortak çalışma için kullanıcıların telefonlarında bir “eşlik uygulamasının” da yüklü olması gerekiyor.

Dell Mobile Connect iPhone kullanıcılarına da hitap ediyor

Dell Mobile Connect ile sunduğu arama ve gelen mesaj eş zamanlama özelliğinin iPhone’larda da çalıştığına dikkat çekiyor. Apple’ın ekosistemini dışarıya kapalı tutması bu desteği ilginç kılıyor. Mobile Connect’in bu özelliğinin Dell’e büyük bir avantaj sağlayacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER