Teknoloji

Microsoft Telefonunuz uygulamasının adını değiştirdi

microsoft telefonunuz

Microsoft Telefonunuz uygulamasının adını Phone Link olarak değiştirdiğini açıkladı. Uygulamanın tasarımı da Windows 11’in genel tasarım değişikliğinin bir parçası olarak yenilendi.

Üç yıldan uzun bir süre önce kullanıma sunulan Telefonunuz uygulaması, Android telefonları Windows’a bağlamak için kilit bir rol oynuyor. Bu uygulama sayesinde telefona gelen aramalar bilgisayardan yanıtlanabiliyor ve gelen bildirimler görüntülenebiliyor. Uygulama için daha doğru bir isme geçiş yapan Microsoft, tasarımı da Windows 11’in genel tasarım diline uygun hâle getiriyor.

Phone Link’te bildirim paneli öne çıkarılıyor ve bildirimler sekmesi ekranın sol tarafındaki panele sabitleniyor. Mesajlar, Fotoğraflar, Uygulamalar ve Aramalar sekmeleri ise üstteki navigasyon çubuğuna taşınıyor. Bildirimler sekmesi, önemli içerikleri daha kolay görmek için temizleniyor.

Güncellenen Phone Link uygulamasında Windows 11’e uygun bir renk paleti ve tasarım kullanıcıları bekliyor. Android’deki Telefonunuz uygulamasının adı da Link to Windows olarak değiştiriliyor.

Microsoft eski adıyla Telefonunuz, yeni adıyla Phone Link uygulamasını Honor ile iş birliğine giderek Çin’e de götürüyor. Phone Link uygulaması Honor Magic V, Magic 4 serisi ve Magic 3 serisini de destekliyor. Phone Link’in en iyi özellikleri hâlâ büyük ölçüde Samsung telefonlar ve Microsoft’un Surface Duo cihazlarına özgü kalmaya devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER