Teknoloji

Microsoft Telefonunuz uygulaması için beklenen güncelleme hazır

microsoft telefonunuz

Microsoft Telefonunuz uygulamasının “Uygulamalar” özelliğinin kapsama alanı Insider programının ötesine geçiyor. Söz konusu özellik yakında destekleyen bir telefona sahip herkesin erişimine açık olacak. Bu özellik sayesinde Android uygulamaları, Windows 10 PC’lerde kendi özel pencerelerinde çalıştırılabilecek. Daha önce bu işlem ekran yansıtmayla yapılıyordu.

Güncellenen Telefonunuz uygulamasının dağıtımı başlamış durumda. Ancak güncellemenin tüm kullanıcılara ulaşmasının 48 saati bulabileceği belirtiliyor. Güncellemenin yüklenmesinin ardından “Uygulamalar” sekmesi ekranın solunda görülecek.

Bu sekme açıldığında telefonda bulunan tüm uygulamaların listesi ekranın sağ tarafında gösterilecek. Bu uygulamalardan birine tıklatıldığında, PC’de yerel bir uygulamaymış gibi çalıştırılacak. Kullanıcılar uygulama ikonunu hızlı erişim için görev çubuğuna sabitleyebilecek.

Şu an için kullanıcılar bu özellikten yararlanarak tek bir uygulama çalıştırabiliyor. Ancak Microsoft eş zamanlı olarak birden fazla uygulamanın çalıştırılabilmesi için hazırlıklarını sürdürüyor.

Microsoft Telefonunuz içinde sunulan “Uygulamalar” özelliği ilk etapta sadece bazı Samsung telefonlar (Yeni amiral gemileri ve A serisi) ve Surface Duo ile uyumlu olacak. Uyumlu cihazların listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER