Teknoloji

Microsoft Telefonunuz özelliğini daha fazla Android telefonuna açabilir

microsoft telefonunuz

Microsoft, kendi mobil platformunu oluşturma girişimlerinden vazgeçtikten sonra, Windows’u Android ve iOS ile daha iyi biçimde entegre etmeye yöneldi. Elbette tüm telefonlar veya mobil platformlar eşit niteliklere ve özelliklere sahip değil. Üstelik Microsoft, belirli sayıda Galaxy telefonu için özel olarak, daha da derin biçimde entegrasyon sağlamak için Samsung ile bir anlaşma yapmıştı. Anlaşma kapsamında çeşitli Samsung telefonlarına has olan bu özelliklerden biri, yakında diğer telefonlara veya en azından diğer Samsung telefonlarına genişleyecek. Söz konusu özellik bir Android telefonundaki mobil uygulamayı kendi penceresi içinde bilgisayar ekranında çalıştırma yeteneğidir.

Telefonunuz olarak adlandırılan Windows uygulaması, sahip olduğunuz telefona bağlı olarak çeşitli özellikleri sunuyor. Bunlar içinde en temel olanı, bir Android telefon ve bir Windows cihazı arasında sorunsuz bir şekilde dosya aktarmanıza izin veren Link to Windows özelliğidir. Telefon Ekranı ise telefonun tüm ekranını masaüstüne yansıtarak, telefonunuzu uzakta tutarken onunla etkileşim kurmanıza olanak tanır.

Ve bir de, telefondaki Android uygulamalarını kendi pencerelerinde çalıştırmanıza izin veren Uygulamalar bölümü var. Ancak diğer üç özellik gibi bunlar da çoğunlukla Samsung’un telefonlarına has özellikler niteliğini taşıyor. Daha yeni ve üst sınıf amiral gemisi Samsung telefonları, aynı anda birden fazla uygulamayı çalıştırma yeteneği gibi ekstra avantajlar bile elde ediyor.

Twitter hesabı @ALumia_italia, Telefonunuz’un “Uygulamalar” özelliği için desteklenen telefonların listesinin genişleyebileceğini gösteriyor. Bir ekran görüntüsü, herhangi bir zamanda başlatmaya hazır bir Uygulama listesine erişimi olan bir Galaxy A52’yi ortaya koyuyor. Galaxy A52, ekran görüntüsünde de gösterilen Telefon Ekranını destekliyor, ancak Uygulamalar’ı desteklemiyor.

Tıpkı Telefonunuz uygulamasının kendisi gibi, bunun ne anlama geldiği konusunda hâlâ bir kafa karışıklığı var. Microsoft, uyumluluk listesini daha fazla Galaxy telefonuna genişletiyor olabilir veya Microsoft, nihayet özelliği Samsung markasının dışındaki diğer telefonlara da getiriyor olabilir. Ancak ikinci ihtimalin gerçekleşmesi için Microsoft’un Telefonunuz uygulamasını diğer üreticilerin cihazlarına açmasını gerektiriyor.

İLGİLİ HABERLER