Teknoloji

Dell Mobile Connect iPhone kullanıcılarına şimdi daha fazlasını sunuyor

dell mobile connect

Farklı şirketlerin mobil cihazlar ve PC’ler arasındaki boşluğu doldurmaya yönelik değişik fikirleri var. Bazıları akıllı telefonları masaüstü cihazlara dönüştürmeye çalışırken diğerleri de tüm cihazlarda çalışacak tek bir işletim sistemi oluşturmaya çalışıyor. Dell Mobile Connect çözümü ise farklı bir yoldan giden bir çözüm olarak ortaya çıkmıştı.

Bugünlerde ise genel eğilim kullanıcılara telefonlarına bilgisayarlarından erişmeye basit şekilde izin vermek ve telefonu ele alma gereksinimi bırakmamak. Dell’in Mobile Connect çözümü de her zaman bunun sözünü vermişti ve şimdi bu sözü iPhone kullanıcılarını da kapsayacak şekilde genişletiyor. Böylelikle iPhone kullanıcıları Dell Windows bilgisayarları üzerinden telefonlarına erişebilecekler.

Dell Mobile Connect 2018 yılında çıktı ve hem iOS hem de Android desteği sunuyordu. Ancak her iki platformda sunulan destek aynı seviyede değildi. Bildirimler, mesajlar, gelen çağrılar ve kişilere erişim her iki platformda destekleniyordu, ancak Android kullanıcıları biraz daha üstündü.

Bir Android telefonla eşleştirildiğinde, Dell Mobile Connect telefon ve PC arasında kolay dosya transferine izin veriyor. Dahası, uygulamaları yansıtabiliyor, böylelikle sıradan işlerin dışına çıkabiliyorsunuz. Dell, bu özelliklerin 2020 ilkbaharında iOS’e de geleceğini açıklamıştı. Beklenen an söz verilen zamandan önce gelmiş gibi görünüyor.

Birçok Dell modeli iPhone uygulamalarını yansıtmayı destekliyor

CES 2020 öncesi duyurularının bir parçası olarak Dell, iOS kullanıcıları için imkanları artıracak güncellemeyi sunduğunu duyurdu. Uygulama yansıtma ve kablosuz dosya transferi gibi özellikler sayesinde, iPhone kullanıcısı olan Dell PC sahipleri bilgisayar ekranlarından sosyal medya uygulamalarına ve benzeri diğer uygulamalara erişebielcekler. Aynı zamanda telefonun depolama alanı bilgisayar üzerindeymiş gibi dosyalarını sürükleyip bırakabilecekler.

Tabii ki, bu mükemmel işlev sadece Dell bilgisayarlarında, özellikle de 2018 ve sonrasında çıkan belli XPS, Inspiron, Vostro, Alienware ve G modellerinde sunuluyor. Aynı zamanda iPhone’ların da iOS 10 ve üstü sürümle çalışması gerekiyor. Uygulama yansıtma işlemi Apple’ın onayı dahilinde mi gerçekleşiyor, bunu bilmiyoruz. Ancak Dell izin almasaydı, bu kadar büyük bir duyuruyu kolay kolay yapamazdı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER