Teknoloji

BlackBerry ve Microsoft güvenli telefonlar için güçlerini birleştiriyor

blackberry ve microsoftBlackBerry ve Microsoft akıllı telefon pazarında aradıklarını bulamasa da, iki şirket de işin yazılım ve servis boyutuna yönelerek yaralarını önemli ölçüde sarmayı başardı. Ortak odak noktalarını paylaşan ikili, güçlerini birleştirerek mobil telefon sahiplerine daha güçlü bir deneyim sunmayı hedefliyor.

İki şirket arasındaki yeni işbirliği çerçevesinde Microsoft’un Office 365 uyumlu mobil uygulamalarını BlackBerry’nin emniyetli ve kapalı Dynamics platformu üzerinde pürüzsüz biçimde kullanmak mümkün olacak. Böylelikle kurumsal kullanıcıların BT yöneticilerine soğuk terler döktürmeden, farklı cihazlarda aynı Excel dosyası üzerinde çalışması mümkün hâle gelecek.

BlackBerry ile Microsoft’un ortaklığı, Microsoft’un Azure bulut platformunu da kapsıyor. BlackBerry Dynamics ve bazı diğer servislere Azure üzerinden erişmenin de önü açılıyor.

BlackBerry ve Microsoft arasındaki işbirliğinin bankalar, kamu kuruluşları, sağlık sektörü ve her iki şirketin de “müşteri” olarak gördüğü diğer bileşenler için yararlı olacağı rahatlıkla söylenebilir. Taraflar arasındaki yakınlaşma, Google tehdidine karşı bir önlem olarak da nitelenebilir. Her iki şirketin de Google’ı ve G Suite platformunu bir tehdit olarak değerlendirdiğini görmek pek de zor değil. Ortak çalışmanın BlackBerry ve Microsoft’un açıklarını daha hızlı kapatma imkanını vereceği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER