Instagram yeniden paylaşma aracıyla üçüncü taraf uygulamaların ipini çekecek

Instagram az sayıda kullanıcısıyla sunduğu genel deneyimi olumlu yönde etkileyecek önemli bir özelliği test ediyor. Söz konusu özellik sayesinde servisin kullanıcılarının akışlarında gördükleri bir fotoğrafı, üçüncü taraf bir uygulamaya gerek kalmadan yeniden paylaşması mümkün olacak. Instagram yeniden paylaşma aracı kullanıcıların hem kendi paylaşımlarını hem de başkalarına ait  paylaşımları hikayelerine eklemesini de mümkün kılacak. Kullanıcılar paylaştıkları fotoğraf veya videoların daha fazla kişi tarafından görülebilmesi için hikayelerine “Paylaşımı Gör” butonu ekleyebilecek.

Instagram kullanıcıları hâli hazırda da paylaşımlarının tanıtımını hikayelerinde yapabiliyor. Ancak bunun için “manuel” olarak tanımlanabilecek bir yöntem uygulanıyor. Son paylaşımlarının ya da profillerinin ekran görüntüsünü alan kullanıcılar, bu ekran görüntüsünü “Yeni paylaşım profilde” notunu ekleyerek hikayelerinde yayınlıyor.

Yeniden paylaşma eylemi ise çok uzun süredir üçüncü taraf uygulamalar üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu görev üzerine odaklanmış çok sayıda uygulamaya App Store ve Google Play Store aracılığıyla erişilebiliyor. Instagram’ın bu imkanı kendi içinde sunması, söz konusu üçüncü taraf uygulamalar için ölüm fermanının imzalanması anlamına geliyor. Buna ek olarak, yeniden paylaşma özelliğinin uygulama içine taşınması sayesinde markaların Instagram tabanlı reklam kampanyaları için çapraz promosyon yapabileceği ve bunun da Facebook’un reklam gelirlerini artırmasına yardımcı olabileceği belirtiliyor.

instagram yeniden paylasmaInstagram yeniden paylaşma aracıyla başkaların paylaşımlarını hikaye üzerinde paylaşmayı da kolaylaştırıyor. Akışlarından herkesin erişimine açık bir fotoğraf veya video seçen kullanıcılar, bunu tek bir tuşla hikayelerine ekleyebiliyor. Paylaşım sahibinin adını öne çıkarabilen kullanıcılar, diledikleri takdirde paylaşımın ekrandaki görüntü boyutunu da ayarlayabilecek. Paylaşımlarının başkalarının hikayesinde görünmesini istemeyen kullanıcılar, diledikleri takdirde bu özelliği devredışı bırakabilecek.

Kaliteli ve bilgilendirici teknoloji videoları için
Teknoblog YouTube kanalına abone olun

İLGİLİ HABERLER