Ulaşım

Audi daha düşük hızlar önererek kırmızı ışıklardan kaçmaya yardımcı olacak

audi

Audi markalı otomobiller, bir süredir sürücülerine kırmızı ışığın daha ne kadar yanacağını gösteriyor. Alman otomotiv devi, sürücülere kırmızı ışıklara hiç takılmamaları için de yardımcı olmaya başlıyor. Yeşil Işık Optimizasyonu Hız Tavsiyesi (GLOSA) isimli bir sistemi devreye sokan şirket, kırmızı ışıklarda geçirilen zamanı azaltmak adına hız tavsiyesinde bulunulacak.

Trafik Işığı Bilgisi teknolojisinin uzantısı olan bu sistem, aracın konumunu ve trafik ışığı bilgisini birleştirecek ve ideal hız hesaplaması yapacak. Bu hız otomobilin kadranında sürücüye gösterilecek. Sistem, teorik açıdan daha yavaş giderek kırmızı ışıklara takılmamayı ve yeşil ışıklarla ilerlemeyi vadediyor.

Hız önerileri ve Trafik Işığı Bilgisi teknolojisi, A3 ve TT dışındaki 2017 ve daha yeni model araçlarda bulunan Audi Connect Prime özelliği kapsamında sunuluyor. Trafik Işığı Bilgisi teknolojisinin Türkiye’de kullanılmadığını belirtmek gerekiyor. Teknolojinin ABD’de uygulandığı yerler arasında ise Dallas, Denver, Gainesville, Houston, Kansas City, Las Vegas, Los Angeles, New York (White Plains), Orlando, Phoenix, Portland, San Francisco Körfez Bölgesi ve başkent Washington D.C. yer alıyor.

Audi, Trafik Işığı Bilgisi teknolojisinin zaman içinde daha yararlı hâle gelmesini amaçlıyor. Sistemde gelecekte yapılacak güncellemelerle otomobillerin durdur/başlat teknolojisinin optimize edilebileceği ve motorların yeşil ışık yanınca yeniden başlatılacak şekilde ayarlanabileceği belirtiliyor. Bu tarz teknolojilerin otonom sürüş deneyimine giden yolda atılan küçük adımlar olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER