Teknoloji

Asus Surface Pro 8’e rakip olacak bilgisayarın hazırlıklarını yapıyor

asus rog flow z13

ASUS, oyun bilgisayarı olarak da kullanılabilen dönüştürülebilir bir dizüstü bilgisayar olan ROG Flow X13’ün takipçisi olacak yeni bir modelin hazırlıklarını yapıyor gibi görünüyor. Twitter’ın güvenilir sızıntı kaynaklarından Evan Blass (@evleaks), ROG Flow Z13’ün bir fotoğrafını tweetledi. Bu bilgisayar ilk bakışta yeni Microsoft Surface Pro 8‘e oldukça benziyor.

Fotoğrafları sızdırılan ROG Flow Z13, bu yılın başında tanıtılan X13‘e benziyorsa, nasıl performans gösterebileceğini az çok tahmin edebilirsiniz. Dönüştürülebilir bir dizüstü bilgisayar olan X13, ASUS’un XG Mobile adlı harici grafik kartına (eGPU) bağlanabiliyor.

eGPU aynı zamanda bir dizi bağlantı noktasına sahip bir USB yuvası görevi görerek 13 inçlik dönüştürülebilir bilgisayarı tam gelişmiş bir oyun donanımına dönüştürüyor. Görünüşe göre, ROG Flow Z13 aynı şekilde bir eGPU’ya bağlanabilir.

ROG Flow X13 bu yıl içinde piyasaya sunulmuştu. Bu yüzden Asus’un Z13 için ne gibi iyileştirmeler yapacağını görmek ilginç olacaktır. Bu sızan görüntü Lenovo’nun çift ekranlı PC’sinin görüntülerini de içeren bir dizi sızıntının parçası niteliğini taşıyor. Bu cihazlar hakkında herhangi bir ek bilgi yok ve görüntülerin nereden alındığı belli değil. Asus, belki de önümüzdeki ayında düzenlenecek CES 2022’ye hazırlanıyor olabilir veya belki de sürpriz bir ürün lansmanı planlıyor olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER