Teknoloji

Surface Pro 8 tanıtıldı: 13 inç 120 Hz ekran, Thunderbolt 4

surface pro 8
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un bugün düzenlediği etkinlikte tanıttığı ürünlerden birisi de Surface Pro 8 oldu. Şirket, Intel işlemcili seride 2014 çıkışlı Surface Pro 3’ten bu yana ilk kez bu kadar kapsamlı değişiklikler gerçekleştirdi. Ekranın yenileme hızı 120 Hz olurken, Thunderbolt 4 desteği ve Surface Slim Pen 2’nin rahatlıkla yerleştirilebildiği klavye de yenilikler arasında bulunuyor.

Surface Pro 8’in Surface Pro X’in en iyi özelliklerini aldığı ve bunları bir Intel işlemciyle sunduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Bir önceki modelde 12.3 inç olan ekran büyüklüğü Surface Pro 8’de 13 inçe çıkıyor. PixelSense Flow Display adı verilen ekran, geçmiş modellere kıyasla daha yüksek bir çözünürlük sunuyor. Microsoft’tan verilen bilgiye göre; ekran yüzde 11 oranında büyürken, parlaklığı yüzde 12.5 oranında artıyor. Çözünürlükte ise yüzde 11’lik bir artış söz konusu. Dolby Vision ve Uyarlanabilir Renk Teknolojisi’ne de sahip olan ekran, Microsoft tarafından “teknik bakımdan şimdiye kadarki en gelişmiş ekranımız” şeklinde tanımlanıyor.

Ekran büyürken çerçevelerin küçülmesi, Surface Pro 8’i görsel açıdan da Surface Pro X’e yakınlaştırıyor. Ekrandaki en önemli değişiklik olarak ise 60 Hz olan yenileme hızının 120 Hz’a çıkması oluyor.

Surface Pro 8, Windows 11’in Dinamik Yenileme Hızı özelliğinden faydalanacak. Dinamik Yenileme Hızı, Apple’ın yüksek yenileme hızlı ProMotion ekranlarına benzer bir yapıda işliyor. Kullanıcılar o anda yapılan işe göre, farklı yenileme hızlarına geçiş yapabiliyor.

Ayrı satılan Surface Pro Signature Keyboard klavye Surface Slim Pen 2 kalemle geliyor. Kalemin şarjı için klavyedeki yuva kullanılıyor. Yerleşik dokunsal motor sayesinde kullanıcıların gerçek kağıda yazıyormuş gibi hissedeceği belirtiliyor.

Surface Pro 8’de dikkat çeken bir diğer nokta da Microsoft’un USB-A girişinden vazgeçmesi ve Thunderbolt 4 desteği sunması oluyor. Cihazda iki adet USB-C Thunderbolt 4 girişi ve şarj için kullanılan Surface Connect girişi bulunuyor. Bu da Surface Pro 8’in birden fazla 4K ekrana bağlanabileceği ve yüksek hızlı harici depolamadan faydalanabileceği anlamına geliyor.

Surface Pro 8’de işlemci seçenekleri 11. Nesil Intel Core i5 ve i7. Kurumsal tarafta ise Core i3 seçeneği ve LTE modeller bulunuyor. Baz versiyon 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanıyla geliyor. Maksimum konfigürasyonda ise 32 GB RAM ve 1 TB depolama alanı mevcut. Pil ömrü ise 16 saat olarak gösteriliyor.

Surface Pro 8, 1099.99 dolardan başlayan fiyatlarla ön satışa çıktı. Teslimatlar ise 5 Ekim’de başlayacak.

İLGİLİ HABERLER