Teknoloji

ASUS GTX460 grafik kartlarını ortaya çıkardı

NVIDIA GTX 460 ekran kartının çıkmasının ardından ASUS da bu kartı baz alan yeni ürünlerini piyasaya sundu. Bu yeni kartlar 3D Vision Surround, DirectX 11, PhysX ve CUDA gibi piyasadaki diğer GTX 460 kartlarının sunduğu desteklere sahip.

Ancak ASUS ürettiği kartların DirectCU termal tasarım, elektromanyetik girişim kalkanı ve sigorta koruması gibi birtakım özellikler sayesinde performans açısından diğer GTX 460 kartların üzerine çıktığını iddia ediyor. DirectCU, ASUS’un geliştirdiği bir teknoloji. Bu teknoloji de 8 mm’lik bakır ısı boruları doğrudan GPU çekirdeğiyle bağlantı kurarak ısı transferininin daha iyi bir şekilde yapılmasını sağlıyor.

ASUS’un şu anda iki GTX460 modeli piyasaya sunulmuş durumda. Bunlardan ilki çift ısı borulu ENGTX460 Top 768 MBi, diğeriyse üç ısı borulu ve 1 GB’lık RAM barındıran ENGTX460 Top 1GB. ASUS’un soğutma sistemi referans tasarımlara göre yüzde 20 daha iyi soğutma sağlarken hız aşırtma tutkunlarına daha rahat bir ortam sağlıyor. Bu kartlar ABD’de 199.99$’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

İlgili – ASUS

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER