ManşetlerTeknoloji

Asus Zenfone 11 Ultra tanıtıldı: Dev batarya ve ekranın gücü

asus zenfone 11 ultra

Asus, Zenfone serisinin yeni üyesi Zenfone 11 Ultra’yı resmen tanıttı. Geçmişteki küçük Zenfone modellerinin aksine, Zenfone 11 Ultra adından da anlaşılacağı gibi “ultra” boyutlara ve özelliklere sahip bir cihaz. 6.78 inç büyüklüğündeki ekranı ve 5.500mAh kapasiteli büyük piliyle dikkat çeken bu model, yurt dışında $899 başlangıç fiyatıyla kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Oyun severlerin yeni gözdesi: Asus Zenfone 11 Ultra

Asus Zenfone 11 Ultra, ROG Phone 8‘in oyun odaklı tasarımını miras alırken, oyuncu ışıklarına yer vermemesiyle farklı bir yol izliyor. Snapdragon 8 Gen 3 çipsetiyle güçlendirilen bu model, 12GB RAM / 256GB ROM temel konfigürasyonuyla geliyor. ABD dışında, 16GB / 512GB modeli de satışa sunulacak. Önceki Zenfone modelleri gibi, ABD’de Zenfone 11 Ultra Verizon üzerinde çalışmayacak, yalnızca AT&T ve T-Mobile ağları desteklenecek.

Zenfone 11 Ultra’nın LTPO ekranı, batarya ömründen tasarruf etmek için yenileme hızını 1Hz’e kadar düşürebiliyor. Oyun oynarken yenileme hızı 144Hz’e kadar çıkabiliyor; ancak bu, genellikle en fazla 120Hz ile sınırlı. 50 megapiksel ana kamera, f/1.9 lens ile destekleniyor ve Asus’un etkileyici altı eksenli stabilizasyonu, 13 megapiksel geniş açılı lens ve stabilizasyon özelliğine sahip 32 megapiksel 3x telefoto lens ile birlikte geliyor.

2024 yılında, canlı dil çevirisi ve telefon görüşmeleri için iki yönlü gürültü engelleme gibi birkaç tanıdık yapay zeka özelliği bulunuyor. Yapay zeka, sesli not transkripsiyonlarını özetleyebiliyor ve fotoğraflar ile sistem ayarları için arama fonksiyonları, yapay zeka ile geliştirilmiş.

Asus’un global akıllı telefonlar direktörü Chih-Hao Kung, telefonun tanıtıldığı bir medya brifinginde yeni Zenfone’un şeklinin bu olup olmadığı konusunda belirsiz konuştu. Zenfone 10’un geçen yılın ikinci yarısında piyasaya sürüldüğünü ve hala satışta olduğunu vurgulayan Kung, “Bu an için, bu konuda herhangi bir yorumumuz yok… Bu lansman, yalnızca büyük boyutlu Zenfone 11 Ultra’ya odaklanıyor” dedi.

Küçük bir Zenfone 11’in bu yıl sonraları gelme umudunu korurken, büyük telefon severler, Zenfone 11 Ultra için perşembe gününden itibaren ön sipariş verebilir. Cihaz, nisan ayının başlarında gönderilmeye başlayacak. Son yıllarda olduğu gibi, bu Asus Zenfone modelini de Türkiye’de görmeyi beklemiyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER