Teknoloji

Asics Runkeeper’ı satın almaya hazırlanıyor

asics runkeeper

Koşu uygulamaları ve spor şirketlerinin birbirleri için biçilmiş kaftan olduğunu ortaya koyan örneklerin sayısı artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Under Armour MyFitness Pal’i satın almış, Adidas ise Runtastic’i bünyesine katmıştı. Son olarak Asics Runkeeper’ı satın almak için “kesin anlaşma”ya vardığını açıkladı. Satış bedeli konusunda ise şimdilik bilgi verilmedi.

Runkeeper kurucusu Jason Jacobs, Medium’da paylaştığı yazısında iki marka ve ana değerleri arasında “güçlü bir yakınlık” bulunduğunu dile getirdi. Jacobs, Runkeeper’ın “Shoe Tracker” isimli takip özelliği sayesinde Asics’in uygulamayı kullananların gözünde en popüler ayakkabı markası olduğunun anlaşıldığına da dikkat çekti.

“Geleceğe baktığımızda fitness markalarının sadece fiziksel ürünler üretmeyeceğini görüyoruz.” diyen Jacobs, dijital fitness platformu ve üst sınıf fiziksel ürünlerin bir araya gelmesiyle müşterileriyle daha derin ve güçlü iletişim kurabilecek yeni bir tür fitness markasının doğabileceğini belirtti.

Söz konusu formül, spor ürünleri endüstrisinin genelince benimsenmiş gibi gözüküyor. Under Armour ve Adidas tarafından gerçekleştirilen satın almalara ek olarak, Nike da ürün ve uygulamalarıyla teknoloji dünyasında güçlü biçimde boy gösteriyor. Geçtiğimiz yaz kullanıcı büyümesini gelir artışına dönüştürmek adına iş gücünde yüzde 30’luk kesintiye giden Runkeeper için Asics anlaşması doğru bir karar gibi gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER