Teknoloji

Archos 50d Oxygen sekiz çekirdekli işlemci ve Full HD ekranla geliyor

archos 50d oxygen

Fransız elektronik şirketi Archos MWC 2016’da sergileyeceği ürünleri tanıtma noktasında büyük isimlerden daha önce davrandı.

Archos’un yeni ürünlerinden Archos 50d Oxygen yeni tanıtılmış olsa da, cihazın piyasaya çıkışı mayıs ayını bulacak. Orta segment Android telefonu Avrupa çapında 130 avrodan başlayan fiyattan sunulacak.

Ne var ki, Archos bu yeni Android telefonu piyasaya sürmeden önce 22-25 Şubat 2016 tarihleri arasında Barselona’da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde sergileyecek.

Teknik özellikler bakımından Archos 50d Oxygen etkileyicilikten uzak görünüyor, ancak fiyatına göre makul karşılanacak özellikler barındırdığını söyleyebiliriz. Android 5.1 Lollipop işletim sistemiyle yüklü olarak gelecek telefonun Marshmallow güncellemesini ne zaman alacağı belli değil. Belki de söz konusu güncelleme bu telefona hiç gelmeyebilir.

50d Oxygen’de 1.3 GHz sekiz çekirdekli MediaTek MT6753 işlemci, Mali-T720 grafik işlemci birimi, 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza bulunuyor. 32 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvasıyla depolama alanını daha da artırmak mümkün olabiliyor.

Çoğu Archos telefonu gibi, bu telefon da çift SIM kart desteği (microSIM ve miniSIM) barındırıyor. 4G LTE desteği de teknik özellikler arasında bulunuyor. 5 inç IPS kapasitif dokunmatik ekran 1080p Full HD desteği barındırmasıyla sahiplerini epey memnun edecektir.

archos 50d oxygen

Archos 50d Oxygen’in arkasında 13 megapiksel kamera bulunuyor. Bu kamera otomatik odak, LED flaş ve 1080p Full HD video kayıt özelliği bulunuyor. Önde de 5 megapiksel selfie kamerasını görüyoruz.

Bu kadarla bitmedi; Archos 50d Oxygen’de 2100 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Bağlantı desteklerine baktığımızda Wi-Fi, Bluetooth 4.0, microUSB 2.0, GPS ve A-GPS desteğini görüyoruz. Ne yazık ki, NFC desteği yok.

Archos’un bu telefonunu da daha önceki telefonlar gibi Türkiye’de görmek pek kolay olmayacaktır. Ancak yolunuz Avrupa ülkelerine düşerse, uygun fiyata sahip olmayı düşünebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER