EğlenceManşetler

F1 Suudi Arabistan GP 2024: Saat kaçta, nasıl canlı izlenir?

f1 suudi arabistan gp 2024

Formula 1’de 2024 sezonu geçen cumartesi, beklendiği gibi Red Bull pilotu Max Verstappen’in ezici üstünlüğüyle başladı. Heyecan bir hafta sonra, Orta Doğu’daki başka bir durakta devam ediyor. F1 Suudi Arabistan GP 2024 yarışı, Cidde’nin cadde pistinde ve bir gece yarışında, geçen yıllarda olduğu gibi heyecan yaşatacak mı, hep birlikte göreceğiz.

Suudi Arabistan GP de, geçen haftaki Bahreyn GP gibi cumartesi akşamı düzenlenecek. Perşembe gününden başlayarak cumartesiye kadar; antrenman turlarından yarışa büyük bir heyecan F1 tutkunlarını bekliyor. Bu heyecan dolu yarışı internet üzerinden takip etmenize olanak sağlayacak birçok farklı ortam var.

F1 Suudi Arabistan GP 2024 Antrenman Turları, Sıralama Turları ve Yarış Saat Kaçta?

F1 Suudi Arabistan GP 2023, Jeddah Corniche Pisti ya da Cidde Cadde Pisti’nde düzenleniyor. Bu pist, Suudi Arabistan’ın Cidde kentindeki Jeddah Corniche yolundaki bir sokak pistidir.
 
Bu hafta sonu heyecan 7 Mart Perşembe günü düzenlenecek antrenman turlarıyla başlıyor. Yarış ise 9 Mart 2023 Cumartesi günü akşam saatlerinde gerçekleşecek.

1. Antrenman Turları 

7 Mart Perşembe,
TSİ 16.30
2. Antrenman Turları
7 Mart Perşembe,
TSİ 20.00
3. Antrenman Turları
8 Mart Cuma,
TSİ 16.30
Sıralama Turları
8 Mart Cuma,
TSİ 20.00
F1 Suudi Arabistan GP
9 Mart Cumartesi,
TSİ 20.00

Türkiye’de F1 yayın hakları BeIN Sports’un elinde. Bu hafta sonu antrenman turları, sıralama turları ve yarış BeIN Sports 4 kanalı üzerinden yayınlanıyor. Aşağıda F1 Suudi Arabistan GP canlı izle seçeneklerini sıralıyoruz.

1. BeIN Connect

Digiturk aboneleri, BeIN Connect platformu üzerinden bu platformda sunulan içeriklere herhangi bir ek ücret ödemeden erişme imkanına sahipler. Formula 1 2024 sezonu boyunca Digiturk aboneleri, F1 yarışlarını herhangi bir ek ücret ödemeden izleme imkanına sahip olacaklar. Bu nedenle Digiturk aboneleri, BeIN Connect platformuna kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaparak BeIN Sports 4 üzerinden F1 Suudi Arabistan GP‘yi canlı izleyebilirler.

2. TOD TV

TOD TV, BeIN medya grubunun geçen yıl faaliyete geçirdiği yeni online yayın platformu. Eğer Digiturk abonesi değilseniz, TOD TV üzerinden bir paket satın alarak F1 2024 sezonu boyunca yarışları izleyebilirsiniz.

TOD TV üzerinden BeIN Sports 4’e erişmek için farklı seçenekler var. Bunlardan ilki Süper Dolu Paketi. Bu paketi satın aldığınızda F1 yarışlarının yanında Trendyol SüperLig, Premier League, Bundesliga gibi önde gelen futbol liglerinin maçlarını da izleyebiliyorsunuz. 5 taksitle, aylık 119 TL’lik ödemelerle web, cep, tablet; 10 TL daha ödeyerek aylık 129 TL’lik 5 taksitle Smart TV, Apple TV 4K ve Android TV üzerinden de izleme hakkına sahip olabilirsiniz.

Diğer paket ise Spor Extra+. Bu paket dahilinde F1, Premier League, Bundesliga, Ligue 1, Türkiye Basketbol Süper Ligi gibi çeşitli liglerin ve turnuvaların içeriklerine erişebilirsiniz. Bu paketin web, cep, tablet erişimi için aylık fiyatı 114 TL. Smart TV, Apple TV 4K ve Android TV erişimiyle ise aylık fiyat 129 TL’ye çıkıyor.

Spor Extra+ paketini, 5 taksitle aylık 89 TL karşılığında satın alma imkanınız bulunuyor. Bu ücrete Smart TV, Apple TV 4K ve Android TV erişimi de dahil. Aynı paketi sadece web, cep ve tablet erişimiyle, aylık 79 TL’lik 5 taksitle de satın alabilirsiniz.

Bu arada TOD, yeni aboneler için sadece F1 yayınlarını içeren Yıllık F1 paketini sunmaya başladı. Bu paketin aylık ücreti web, cep ve tablet erişimi için 39 TL. Smart TV, Apple TV 4K ve Android TV erişimiyle 12 ay boyunca aylık 49 TL’lik ödemelerle F1 yayınlarını izleme imkanına sahip oluyorsunuz.

3. F1 TV Pro

Formula 1 yönetimi F1 yarışlarını internet üzerinden canlı olarak yayınlıyor. F1 TV Pro adı verilen servis web sitesi üzerinden, aynı zamanda da F1 TV iOS ve Android uygulamaları üzerinden hizmet vermeye başladı. Yıllık 74,99 avro veya aylık 8,99 avro karşılığında F1 yarışlarının tüm antrenman turları, sıralama turları ve yarışlarını internet üzerinden izleyebilirsiniz. Bu arada iOS uygulama kullanıcıları da, yıllık 2349,99 TL veya aylık 284,99 TL’lik ödemelerle uygulama üzerinden satın alma imkanına sahipler.

F1 TV Pro’da Türkçe anlatım yok, ancak anlatımı kapatarak doğrudan yarışın sesini dinleme imkanınız var. Aynı zamanda istediğiniz pilotun araç kamerasına bağlanarak yarışı oradan izleyebilirsiniz. Bu arada takımların telsiz konuşmaları da bu hizmet karşılığında sunuluyor. Canlı yarış zamanları da erişim paketi içinde yer alıyor.

4. Yurt dışında F1 yayınlarının açık kanallarda yayınlandığı ülkeler

Yukarıdaki yöntemlerin dışında başvuracağınız bir seçenek de uygun bir VPN aboneliği yardımıyla, F1 yayınlarının açık kanallarda yayınlandığı ülkelerdeki canlı TV yayınlarına erişmek. Tabii ki, her VPN servisi canlı yayınları izleme imkanını vermiyor, ancak destekleyen bir VPN servisinde, söz konusu ülkede bulunan bir sunucuya bağlantı kurarak, o ülkedeymiş gibi yayınları izleme imkanınız bulunuyor.

Aşağıda, F1 yayınlarının açık kanallarda yayınlandığı ülkelerden bazılarını ve TV kanallarının adlarını bulabilirsiniz:

Avusturya

Hem ORF and Servus TV, 2024 boyunca 12 yarışı ücretsiz olarak yayınlayacak.

Lüksemburg

RTL Zwee, 2024 yılı boyunca tüm yarışları yayınlama hakkını elinde bulunduruyor.

Belçika

E-posta adresiyle ücretsiz bir üyelik açarak RTBF kanallarının yayınına erişebilir ve her bir yarışın canlı yayınını izleyebilirsiniz.

Avustralya

Avustralya’da her bir yarışın öne çıkan özetlerini 10Play üzerinden izlemek mümkün. Ayrıca bu servis üzerinden Avustralya GP de canlı olarak yayınlanacak.

İngiltere

Channel 4, tüm yarışların özetlerini açık bir şekilde yayınlamanın yanı sıra, Britanya GP’yi de açık olarak yayınlayacak.

VPN ile yurt dışındaki ücretsiz F1 yayınlarını izlemek ister misiniz?

Surfshark’ın avantajlı VPN aboneliğini edinin, hem internette gizliliğinizi koruyun hem de yurt dışındaki ücretsiz F1 yayınlarını izleme imkanı yakalayın.

Dünya çapında F1 Suudi Arabistan GP 2024 yarışını yayınlayan tüm kanallar listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER