Teknoloji

Apple’ın karma VR/AR başlığının çıkışı 2023 yılına kalabilir

apple ar vr başlık

Apple’ın bir tür sanal gerçeklik/artırılmış gerçeklik başlığı çıkaracağına dair söylentiler yıllardır ortalıkta dolaşıyor. Son haberler, şirketin ilk karma gerçeklik başlığı için muhtemel piyasaya çıkış tarihi olarak 2022 yılını gösterse de, cihazın geliştirilmesi aşamasında bazı sorunların yaşandığı belirtiliyor. Bloomberg‘e göre, bu cihaz 2023’e kadar piyasaya çıkmayabilir.

Apple, başlığı bu yılki Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC) tanıtmayı planlıyordu, ancak Bloomberg; aşırı ısınma, kameralar ve yazılımla ilgili geliştirme zorluklarının bunu ötelemeye neden olabileceğini söylüyor. Sorunlar, resmi duyurunun yıl sonunda, hatta daha sonra yapılmasına neden olabilir ve başlığın 2023’te satışa çıktığını görebiliriz. Aslında görünüşe göre Apple, bir noktada cihazı daha da erken ortaya çıkarmayı planlamıştı. Bloomberg, şirketin bunu 2021’de duyurmak ve 2022’de piyasaya çıkarmak istediğini bildiriyor.

Bu ilk başlığın, Apple’ın 2000 doların üzerinde olmasını planladığı fiyatları göz önünde bulundurduğumuzda üst düzey olması bekleniyor. Bloomberg, cihazın iki işlemciye sahip olacağını ve en az birinin şirketin yenilenen MacBook Pro’larında bulunan yeni M1 Pro çipiyle eşdeğer seviyede olacağını söylüyor. Analist Ming-chi Kuo, cihazın biri M1’e bitişik olmak üzere iki çipe sahip olacağını da bildirdi. Ayrıca önceki haberler, başlığın diğer gelişmiş bileşenlerin yanı sıra iki adet 4K OLED mikro ekrana, el takibi için 3D sensörlere sahip olacağını öne sürüyordu. Bunların hepsi başlığın dile getirilen yüksek fiyatına katkıda bulunacaktır.

Ayrıca Apple’ın hâlâ bir AR gözlüğü üzerinde çalıştığı da söyleniyor. Ancak bunun çıkışı çok uzakta olabilir. Bloomberg’in bildirdiğine göre, şirket onları içinde bulunduğumuz on yılın sonunda tanıtmayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER