Teknoloji

Apple karma gerçeklik başlığında 3D sensörler kullanacak

apple tv karma gerçeklik

Apple’ın artırılmış ve sanal gerçeklik deneyimlerini birlikte sunacak bir karma gerçeklik başlığı üzerinde çalıştığına dair haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Cupertino merkezli şirketin ürünleriyle ilgili isabetli öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo’nun son raporuna göre, Apple karma gerçeklik başlığında ileri düzey el takibi için 3D sensörler kullanılacak.

Başlıkta dört set 3D sensörünün bulunacağı belirtildi. Örneğin, iPhone’da sadece tek set 3D sensör bulunuyor. Böylelikle Apple’ın Face ID sisteminde kullanılan TrueDepth kameraya kıyasla daha fazla veri toplanacağı belirtiliyor.

Kuo’ya göre, yapılandırılmış ışık sensörleriyle ellerdeki dinamik detay değişikliklerinin yanı sıra nesneler de tespit edilebilecek. Örneğin, Face ID sistemi sadece yüz ifadelerini algılayarak Animoji oluşturabiliyor. El hareketlerinin detaylı şekilde takip edilebilmesi ise daha sezgisel ve daha canlı bir insan-makine arayüzü görmeyi sağlayacak.

Kuo, burada örnek olarak sensörlerin yumruğun artık sıkılı olmadığını algılamasından sonra eldeki sanal bir balonun uçup gitmesini gösterdi. Tecrübeli analiste göre, sensörler Face ID’ye kıyasla yüzde 200 daha uzak bir mesafeden nesneleri tespit edebilecek.

Meta’nın Quest sanal gerçeklik başlıklarında da el takip özelliği mevcut. Ancak bu platformun ana özelliklerinden biri olarak pazarlanmıyor ve standart monokrom kameralarla çalışıyor. Kuo’nun notunda Apple’ın el takibi için fiziksel kontrol aracı kullanımından bahsetmiyor.

Apple karma gerçeklik başlığıyla ilgili olarak Kuo’nun paylaştığı detaylar bunlarla sınırlı kalmıyor. İlk modelin 300 ila 400 gram ağırlığında olmasını beklediğini söyleyen Kuo, ikinci neslin ise yenilenmiş bir pil sistemi, daha hızlı işlemci ve daha hafif kasayla 2024’te kullanıcıların karşısına çıkacağını belirtti.

İLGİLİ HABERLER