Teknoloji

Apple bu yıl daha ucuz MacBook Air çıkarabilir

apple macbook air

apple macbook airApple son yıllarda ultra ince dizüstü bilgisayarı MacBook Air ile ilgili pek fazla yenilik getirmiyor. Sadece bu yılın başlarında dizüstü bilgisayarın işlemcisinin yenilendiğini görmüştük. Buna rağmen MacBook Air en popüler Apple bilgisayarlarından biri olmayı sürdürüyor. Çünkü bu bilgisayar, çoğu tüketici için bir Apple bilgisayarına sahip olmanın hâlâ en ucuz yolu.

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo’ya göre, Apple 2018’in ikinci çeyreğinde daha ucuz fiyata satılacak bir model çıkarmayı planlıyor. 9to5Mac’in haberine göre Kuo, Apple’ın 13 inçlik Macbook Air’ın daha ucuz fiyat etiketine sahip bir versiyonunu çıkaracağını öne sürüyor. Bu daha düşük fiyat, Apple’ın dizüstü bilgisayar satışlarını artırmasına yardımcı olabilir.

2018’de onuncu yılını kutlayacak olan bu ürün serisi, son yıllarda küçük çapta güncellemeler görüyor. Son olarak geçtiğimiz yaza girilirken Apple, 1.8 GHz’lik daha hızlı bir Intel işlemcisi yerleştirmişti. Apple şu anda MacBook Air’ı 4599 TL’den başlayan fiyatlarla sunuyor.

Ayrıca ilgili haberde, Apple’ın AirPods’u da muhtemelen yenileyeceği, HomePod’un da ortalamada seyreden bir taleple karşılaştığı belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER