Teknoloji

LG K10, K10+ ve K8 (2018) Ön İnceleme – Video

lg k10 ve k8 2018 ön inceleme
LG K10 (2018)

LG geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da, Mobil Dünya Kongresi’ne gelmeden hemen önce orta segment K serisinin yeni üyelerini duyurdu. LG K10, K10+ ve K8 (2018) modelleri, LG’nin standının bir köşesinde sergileniyordu. Biz de orta segmentte epey ilgi gören K serisinin bu yeni üyelerine göz gezdirmeden geçemedik.

LG K10 (2018), teknik özellikler ve tasarım bakımından selefinden çok farklı görünmüyor. 2017 model K10 gibi bu yeni modelde de 5.3 inç, 16:9 görüntü oranlı, 720p IPS ekran bulunuyor. Ekran makul bir keskinlik ve netlik sunuyor. İşlemci tarafında ise yine MediaTek MT6750 işlemci görünüyoruz. Depolama alanı ve RAM de yine 16 GB ve 2 GB ile geçen yılın modeliyle yine aynı. Ancak LG, tıpkı V30+ modelinde yaptığı gibi, K10’un daha fazla RAM ve depolama alanına sahip, K10+ şeklinde bir versiyonunu sunuyor. LG K10+ (2018) modelinde 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza bulunuyor. Diğer özellikleri K10 (2018) ile ortak. her iki modelde de microSD kart yuvası mevcut.

Kamera tarafında 13 megapiksel veya 8 megapiksel çözünürlüklü arka kameralar ya da 8 MP ya da 5 MP çözünürlüklü ön kameraları görüyoruz. LG, K10 ve K10+ (2018)’de kameraların yeteneklerini ön plana çıkarıyor. Arka kameranın hızlı şekilde netleme ve çekim yaptığını belirten şirket, ön kameranın da geniş açılı fotoğraflar çekebildiğine vurgu yapıyor. Kısa zamanda kamera performansını test etme imkanımız olmadı, ancak gördüğümüz kadarıyla, tek selfie kamerayla geniş veya dar açılı modlar arasında geçiş yapmak mümkün oluyor. Anlayacağınız LG, K10 ve K10+’ın kameralarında, yazılım destekli bazı özellikler sunuyor.

Bunun dışında karşımızda plastikten yapılmış, fırçalanmış metalik görünüme sahip bir arka yüzeye sahip olan, giriş-orta segment havasını yansıtan bir cihaz var. Arkada parmak izi okuyucusu mevcut. Android 7.1 Nougat ile yüklü olarak gelen telefonda LG’nin alıştığımız kullanıcı arayüzü ve yüklü gelen uygulamaları mevcut. 3000 mAh kapasiteli pili bir günü aşan bir çalışma ömrü sunabilir.

Serinin giriş seviyesindeki üyesi LG K8 (2018) de benzer şekilde plastikten yapılmış bir telefon. Çıkarılabilir arka kapağı dokulu bir yüzeye sahip, farklı renk seçenekleri var. Arkada parmak izi okuyucusunu da görüyoruz. K8 (2018) de büyük kardeşleriyle aynı ekran çözünürlüğünü, onlardakinden daha küçük boyutta, 5 inçlik bir ekranla sunuyor. IPS LCD teknolojisini barındıran ekran makul bir görsel deneyim sunuyor.

Dört çekirdekli işlemci, 16 GB dahili hafıza, 32 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası, 2 GB RAM gibi özelliklerle karşımızda mütevazı bir giriş seviyesi Android telefon bulunuyor. Arkadaki 8 megapiksel, LED flaşlı ve otomatik odaklı kameraya önde de 5 megapiksel selfie kamerası eşlik ediyor. 2500 mAh kapasiteli piliyle bu telefon bir günü rahatlıkla çıkaracaktır. K8 (2018)’de de Android 7.1 Nougat yüklü geliyor.

LG K10, K10+ ve K8 (2018) modelleri, geçen yılki modellerine göre fazla yenilik sunmayan, mütevazı görünüme sahip cihazlar. LG, geçen yıllarda K serisi telefonlarla dikkate değer bir satış yakalamıştı. Belki de buna güveniyor ki, yeni modellerde çok fazla yenilik sunmuyor. Ancak bu yıl giriş segmentindeki rekabet, Android Go telefonları nedeniyle çok daha sert olacak gibi görünüyor. Onlardan daha yüksek donanım kapasitesine, ancak daha eski Android sürümüne sahip olan LG K (2018) serisi telefonların nasıl rekabet edeceğini yılın ilerleyen zamanlarında göreceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER