Teknoloji

Apple’ın beklenen yeni kulaklığının izleri iOS 14 kodlarında

apple destek hattı

Apple’ın iOS 14 güncellemesinin geliştirme aşamasında olan ilk sürümlerinden bir tanesi 9to5Mac sitesinin eline ulaştı. Bu sayede Apple’ın üzerinde çalıştığı iddia edilen kafa üstü kulaklıkla ilgili birtakım bilgiler de ortaya çıkmış oldu.

Henüz piyasaya çıkmayan kulaklıklara için tasarlanan iki simge kodda keşfedildi. Bunlar iOS ve iPadOS’de Apple’ın bağlı kulaklıkların pil ve ses seviyelerini temsil etmek için geliştirdiği göstergeler biçiminde karşımıza çıkıyor.

9to5Mac, hem açık hem de koyu ikonlara rastladı. Bu da Apple’ın kulaklıkların en az iki farklı renk seçeneğini çıkaracağı şeklinde yorumlanıyor. AirPods ve AirPods Pro sadece beyaz renkle karşımıza çıkıyor.

Daha önce iOS kodları sayesinde çeşitli Apple ve Beats kulaklıkları ortaya çıkmıştı. iOS’in beta sürümlerinde bu ürünler için tasarlanmış ikonlar, resmi duyurularından önce görülmüştü. AirPods Pro, PowerBeats Pro ve yakında çıkacağı tahmin edilen PowerBeats 4 ile ilgili izlere yazılımda rastlanmıştı.

apple kafa üstü kulaklık
Görsel: 9to5Mac

Apple kulaklıklarının tasarımı hakkında ipuçları

Kodda rastlanan simgeler Apple kulaklıkları hakkında, her zaman olduğu gibi, çok fazla detay vermiyor. Bununla birlikte kafa bandının alt kısmında yastığın yer aldığını görüyoruz. Kulak pedleri de kulaklığın dış tasarımına göre daha küçük görünüyor. Bunların dışında tahmin yürütülecek herhangi bir nokta bulunmuyor. Kulaklıkların AirPods’un bazı özelliklerini de ödünç alması bekleniyor. Kesintisiz biçimde eşleştirme süreci ve kulaklıkları kulaklardan çıkardığınızda çalan içeriğin otomatik olarak durdurulması da beklenen özellikler arasında bulunuyor.

9to5Mac, iOS 14 kodunun geçen yılın aralık ayından olduğunu söylüyor. Yani Apple yakın zamanda kafa üstü kulaklıkları için hazırlıklarını sürdürüyordu. Geçen yıllarda olduğu gibi, iOS 14’ün sonbahardan önce çıkması beklenmiyor. Ancak Apple kulaklıkları o zamandan önce çıkarabilir ve bir iOS 13 güncellemesine de söz konusu ikonları ekleyebilir. Üst sınıf kafa üstü Apple kulaklıklarıyla ilgili dedikodular 2018 yılından beri ortalıkta dolaşıyordu. Ancak geliştirme aşamasında görülen zorluklar nedeniyle projenin ötelendiği söylenmişti.

İLGİLİ HABERLER