Teknoloji

Apple akıllı telefon pazarındaki yerini Huawei’den geri alabilir

apple vs huawei

Apple, akıllı telefon pazarının ikinci sırasındaki yerini 2018’in çeyreğinde Huawei’ye kaptırmıştı. Yıl sonunda toplam satışlarda Cupertino merkezli şirket Huawei’yi geçmeyi başarsa da, Çinli üretici Mate 20 serisi ve orta segment telefonlarıyla 2019’a oldukça hızlı bir başlangıç yapmıştı.

Akıllı telefon pazarında bir süre sonra Apple’ın ikinci sırayı tekrar kazanmasından daha çok Huawei’nin Samsung’u geride bırakma ihtimali konuşulmaya başlamıştı. İşler bunun sürpriz olmayacağını gösteren bir çizgide ilerlerken, ABD’nin aldığı yasak kararı Huawei’nin sert bir fren yapmasına sebep oldu.

Mate 30 ve Mate 30 Pro gibi telefonların Çin’deki satış rakamları, Huawei’ye sürdürülebilirlik konusunda gerekli katkıyı sağlayacak gibi görünüyor. Ancak küresel büyümenin devam ettirilmesi mevcut koşullar altında pek olası görünmüyor. Digitimes’ta yer alan bir haberde de, Apple’ın 2019’un sonu itibarıyla küresel akıllı telefon pazarında ikinci sırayı Huawei’den geri alabileceği belirtiliyor.

Huawei ve Apple arasındaki fark bir dönem iyice açılmıştı

Digitimes’ın haberinde yıl sonuna vurgu yapılmasına dikkat etmekte fayda var. Dolayısıyla 2019’un üçüncü çeyreğine ait raporlar açıklandığında Huawei hâlâ Apple’ın önünde olabilir. Apple, 2018’in sonunda da Huawei’yi geçmeyi başarmıştı. Ancak Huawei 2019’un ikinci çeyreğiyle birlikte tüm şirketlerin raporlarında akıllı telefon pazarının ikincisi olarak gösterilmişti.

2019’un ikinci çeyreğinde Apple ve Huawei arasındaki sevkiyat farkı, IDC’nin verilerine göre 25 milyona yaklaşmıştı. Ancak Huawei’nin Mate 30 serisini Google servislerinden yoksun olarak sunması ve Apple’ın iPhone 11 serisinin popülaritesi, bu farkın yıl sonu itibarıyla kapanmasının sürpriz olmayacağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER