Teknoloji

iPhone 11 satışları Apple’ın yüzünü güldürüyor

iphone 11

Apple iPhone 11 serisiyle, en azından ilk etapta, aradığını bulmuş gibi görünüyor. Şirketin üretim kapasitesinde yüzde 10’luk bir artışa gittiği söyleniyor. Japon ekonomi gazetesi Nikkei’nin haberine göre, ekstra olarak üretilecek 7-8 milyon iPhone’un büyük kısmını standart iPhone 11 modeli oluşturacak.

Şirkete yakın kaynaklar, Apple’ın geçtiğimiz yılın hayal kırıklığı yaratan sonuçlarının ardından üretim hacmini bu yıl belirgin biçimde artırdığını belirtiyor. Şirket geleneksel olarak yeni iPhone’larının üretim hacmini ilk etapta düşük tuttuğu için üretimdeki kapasite artırımını doğal olarak değerlendirenler de mevcut.

Apple iPhone 11 modellerini Türkiye’de 18 Ekim’de satışa sunacak

Yeni iPhone’lara ABD’de gösterilen ilginin, Trump yönetiminin Çin’den gelecek ürünlere  ekstra gümrük vergisi uygulanmasını ertelemesiyle de bağlantılı olduğu belirtiliyor. Söz konusu ekstra vergi, 15 Aralık itibarıyla yürürlüğe girecek. ABD’de pek çok kişinin bu tarihten önce yeni bir iPhone almayı tercih etmesi muhtemel görünüyor.

iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max, 18 Ekim itibarıyla Türkiye’de de satışa sunulacak. Akıllı telefonların satış fiyatı henüz açıklanmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER