Teknoloji

Apple AirTag, Meksika’dan Türkiye’ye yapılan yardımların izini sürdü

apple airtag

Bu yılın başlarında Reuters, Dow Inc.’in ve Singapur hükümetinin yanıltıcı geri dönüşüm uygulamalarını Apple’ın AirTag eşya takip cihazı ile deşifre etmişti. Bu defa da, gazeteci Pamela Cerdeira, AirTag’leri kullanarak, bu yıl ülkemizi sarsan depremlere karşı Meksika’dan yapılan ve Türkiye’ye gönderilmesi gereken yardımları takip etti.

AirTag yardım izlemesi

Cerdeira, Meksika hükümeti tarafından toplanan yardımların aslında Türkiye’ye hiç ulaşmadığını, hatta başkent Meksika’nın dışına bile çıkmadığını belirtti. YouTube’da yayınlanan bir videoda, Cerdeira, Meksika şehrindeki bağış merkezlerine bir torba pirinç ve bir paket tuvalet kağıdı bağışladığını ve bunların Türkiye’ye ulaşıp ulaşmayacağını merak ettiğini, bu nedenle her birine birer AirTag yerleştirdiğini anlattı.

Find My uygulaması aracılığıyla bağışlanan eşyaların Türkiye’ye ulaşmayacağı aşikar hale geldiğinde, Cerdeira, onları bulmak için Meksika şehrine doğru yola çıktı. Bul uygulamasına göre, iki bağış ayrılmış, ancak hiçbiri söz verildiği gibi Türkiye’ye ulaştırılmamıştı.

Bul uygulamasını kullanarak, Cerdeira, her iki bağışın da ayrı pazarlara gittiğini ve satıcılar tarafından yeniden satıldığını keşfetti. Tuvalet kağıdının bulunduğu pazarı ziyaret etti ve Tam Konum Bulma özelliğini kullanarak, kağıdın yeniden satıldığını doğruladı.

Meksika’dan yapılan bağışların genelde bu şekilde sonuçlanıp sonuçlanmadığı henüz belirsiz. Ancak, hükümet yetkilileri Cerdeira’nın bulgularını araştırmayı vaat etti.

Bu olay, AirTag’lerin ne kadar çok yönlü olabileceğini bir kez daha gösterdi. Hırsızlıkla çalınan arabaların, paraların ve tabii ki günlük eşyaların takibinde de AirTag’lerin kullanıldığını gördük.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER