Teknoloji

Güneydoğu Anadolu’da 7.7 büyüklüğünde şiddetli deprem

deprem

Pazartesi sabaha karşı saat 04.17’de, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Gaziantep, Malatya, Adana, Şanlıurfa gibi çevre illerde ve sınırın ötesinde, Suriye’de de şiddetli biçimde hissedildi.

AFAD’ın haberi yayına hazırladığımız sırada yaptığı en son açıklamaya göre, 6’nın üzerinde 3, 5’in üzerinde 14 ve 4’ün üzerinde 34 artçı sarsıntı meydana geldi. Tüm İl AFAD Müdürlüklerinin teyakkuza geçirildiği ve arama ve kurtarma başta olmak üzere tüm AFAD ekiplerinin bölgeye sevk edildiği kaydedildi. Ayrıca Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler doğrultusunda, ERCC üzerinden kentsel arama ve kurtarma alanında uluslararası yardım çağrısında bulunuldu.

Depremin ardından meydana gelen yoğun iletişimin şebekede yoğunluk yaratmaması amacıyla çeşitli kuruluşlardan da konuyla ilgili uyarılar geliyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu da, yaştığı açıklamada internet tabanlı haberleşme uygulamalarının ve SMS’in tercih edilmesini, zorunlu olmadıkça sesli aramanın gerçekleştirilmemesini ve görüşmelerin kısa tutulmasını belirtiyor.

Depremle ilgili olarak resmi açıklamalar için AFAD’ın Twitter hesabını takip edebilirsiniz. Öte yandan sosyal medyada karşınıza çıkacak paylaşımları, doğruluğu teyit edilmeden yeniden paylaşmamak da büyük önem taşıyor.

Teknoblog olarak tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu zor günleri dayanışma ve birlik duygusuyla birlikte atlatacağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER