Teknoloji

Amazon Kindle e-kitap okuyucuları için büyük güncelleme yolda

amazon-e-kitap-220615

Amazon Kindle e-kitap okuyucuları için hazırlanan yazılım güncellemesinin şubat ayı içinde yayınlanacağını açıkladı. Söz konusu güncellemeyle Amazon üzerinden kitap satın almak daha kolay hâle gelecek. Yenilenen ana ekranda istek listesindeki kitaplara giden kısa yollar, indirme örnekleri ve Goodreads listeleri bulunacak. Güncelleme sayesinde e-kitap okuyucusunu uçak moduna geçirmek veya bulut eş zamanlamasını başlatmak da kolaylaşacak.

Güncelleme sayesinde kitaplardaki alıntıları Facebook, Twitter ve Goodreads üzerinde paylaşmak da mümkün olacak. Paylaşımı görenler, kitabın ön izlemesini Amazon’a giriş yapmadan okuyabilecek. Tavsiye edilen kitaplar listesi ana ekranın alt kısmında kalmaya devam etse de, Amazon’un yeni tavsiye sistemi sayesinde söz konusu önerileri biraz olsun filtrelemek mümkün olacak. Kullanıcılar, favori türlerini belirtip bazı kitaplara not vererek beğenilerinin Amazon tarafından daha rahat anlaşılmasını sağlayabilecek.

amazon kindle

Güncelleme, 2013 ve 2015 model Kindle Paperwhite, Kindle Voyage ve 2014 çıkışlı standart Kindle’a yüklenebilecek. Amazon’dan yapılan açıklamada dağıtımın birkaç hafta içinde başlayacağı ve kullanıcıların ekstra bir işlem yapmasına gerek olmayacağı belirtildi. Yani güncelleme otomatik olarak e-kitap okuyucusuna indirilecek ve yüklenecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER