Eğlence

Nintendo Miitomo ile ilgili yeni detaylar açıkladı

nintendo miitomo

Nintendo başkanı ve CEO’su Tatsumi Kimishima, şirketin mali yılının üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçların değerlendirildiği toplantıda önemli girişimlere dair yeni detayları kamuoyuyla paylaştı. Kimishima’nın üstünde durduğu noktalardan ilki, Club Nintendo’nun yerini alan yeni çevrim içi ödül programı My Nintendo oldu. My Nintendo programı, üyelerine selefinden farklı olarak bazı ekstra özellikler sunuyor.

Programın beraberinde getirdiği ekstralardan bazıları, şimdiden şirketin anavatanı Japonya’da hayata geçmiş durumda. Nintendo Account bilgileriyle giriş yapılan serviste kullanıcılar kendilerine özel bazı indirimlerden faydalanabiliyor ve çevrim içi ortamda oyun satın alabiliyor. Satın alınan oyunlar konsola otomatik olarak indiriliyor.

Mart ayından itibaren ise My Nintendo için yeni bir puan programı devreye girecek. Söz konusu programda, oyuncular akıllı telefonları üzerinden Nintendo oynayarak veya konsol üzerinde eShop’u açarak platinum puanlar kazanabilecek. 3DS ve Wii U için indirilebilir yazılım satın almak ise altın puan kazandıracak. Platinum puanlar, dijital ürünler ve orijinal içeriklerle takas edilebilecek. Altın kuponlar ise eShop oyunları için indirim kuponları edinmeyi mümkün kılacak.

My Nintendo servisi önümüzdeki mart ayından itibaren önce Japonya’da, daha sonra diğer ülkelerde tamamen faaliyete geçecek. Şirket, önümüzdeki dönemde servise arkadaş yönetimi ve bulut veri servisleri gibi özellikler eklemeyi planlıyor. My Nintendo için belirlenen ilk kullanıcı sayısı hedefi ise 100 milyon.

Belirlenen hedefe ulaşılması için hayati olarak nitelenen unsurlardan birisi de şirketin ilk mobil oyunu Miitomo. Bir “eğlence uygulaması” olarak nitelenen Nintendo Miitomo, mart ayında uygulama mağazalarındaki yerini alacak. DS ve 3DS’te bulunan Tomodachi Life serisine benzer bir yaşam simülasyonu olarak tanımlanabilecek oyun, oyuncuların Mii avatarını kullanacak ve gerçek arkadaşlarla iletişimi mümkün kılacak. Şirket, oyunun kişisel yapısının My Nintendo’nun benimsenme süresini de hızlandırmasını amaçlıyor.

Miitomo’nun ilginç yönlerinden birisi de “Mii Photo” olacak. Bu özellik sayesinde kullanıcıların Mii fotoğrafları artırılmış gerçeklik içine yerleştirilebilecek ve farklı sosyal ağlarda paylaşılabilecek. Sekiz dile çevrilen oyun, ilk etapta 16 ülkede yayınlanacak. Miitomo için ön kayıt süreci ise 17 Şubatta başlayacak. Oyunun iOS ve Android versiyonları eş zamanlı olarak uygulama mağazalarındaki yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER