Teknoloji

Adobe Photoshop iPad uygulaması için iki yeni özellik sunuyor

adobe photoshop ipad

Adobe, iPad için Photoshop uygulamasını iki yeni ve önemli araçla güncelledi. Uygulamanın masaüstü sürümünde temel dayanak oluşturan ancak şimdiye kadar mobil cihazlarda bulunmayan leke ve sünger araçları iki yenilik olarak Adobe Photoshop iPad uygulamasına geldi.

Leke aracı çizgileri veya renkleri bulanıklaştırmaya ve birbirine karıştırmaya yardımcı olmak amacıyla kullanılıyor. Çeşitli modların (normal, koyulaştırma, açıklaştırma, renk tonu, doygunluk, renk ve parlaklık dahil) yanı sıra efektin boyutunu ve gücünü ayarlamak için olağan ayarlarla birlikte geliyor. Öte yandan sünger aracı ise, rengi doyurarak veya doygunluğunu azaltarak görüntüleri rötuşlamaya yardımcı olmak için çalışıyor ve kullanıcıların görüntülerinin ve sanat eserlerinin ne kadar canlı görüneceğine ince ayar yapmalarına olanak tanıyor.

adobe photoshop ipad

Premiere Pro için de güncelleme var

Ayrıca Adobe, masaüstünde Premiere Pro için M1 destekli Mac’ler için önemli performans iyileştirmeleri ekleyen yeni bir güncellemeyi de indirmeye sundu. Yeni güncellemeyle birlikte, tüm M1 Mac’ler artık DCI 4K ve 8K HEVC formatları için donanım hızlandırmalı dışa aktarmalarla çalışıyor ve Adobe bunun önemli ölçüde daha hızlı performans sağlayacağını söylüyor.

Tüm bunlara ek olarak Adobe, en yeni MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarda bulunan M1 Max ve M1 Pro yongalarındaki ProRes videoları için beş kata kadar daha hızlı performans sağlayan donanım hızlandırma özelliğini de sunuyor. Entegre Intel GPU’lara sahip Windows kullanıcıları için de, video oynatmadaki iyileştirmeler içeren bir takım yenilikler sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER