Teknoloji

Acer Windows 8 çıkıncaya kadar ARM tabanlı dizüstü bilgisayar çıkarmayacak

Acer IFA 2011’de Intel’in taşınabilirlikle performansı buluşturan ultra mobil platformu Ultrabook segmentine mensup olan ilk ürünü Aspire S3‘ü tanıttı. Bununla birlikte şirketin ARM işlemcileri kullanarak daha ucuz dizüstü bilgisayarlar geliştirmeyi hedeflediği konuşuluyordu. ARM tabanlı işlemci ve daha düşük maliyetli bir işletim sistemi sayesinde çok daha düşük fiyata sahip olan dizüstü bilgisayar modellerini pazarda görmek mümkün olabilirdi.

ARMdevices sitesinin haberine göre, IFA’da görüş belirten bir Acer ürün strateji yöneticisi şirketinin kısa vadede ARM işlemcili dizüstü bilgisayar çıkarmayı düşünmediğini dile getirdi. İsimsiz kaynaklar ARM işlemcilerin Windows 8 çıkıncaya kadar Acer cihazlarında yer almayacağını işaret etmişti. Bu demek oluyor ki, Windows 8 gelmeden ARM makinelerin gelişi de pek mümkün olmayacak.

ARM yetkilisinin kısa dönem için konuştuğunu ve Windows 8’in çıkışına daha bir yıl gibi uzun bir zamanın bulunduğunu göz önünde bulundurursak, Acer’dan ARM tabanlı ve Windows 8 ile çalışan dizüstü bilgisayarlar görmek çok da sürpriz olmaz.

İlgili – ARMdevices

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER