Eğlence

Netflix’in reklamlı paketi önemli bir eksikle gelebilir

netflix türkiye

Netflix reklamlı paket için hazırlıklarını yaptığını bir süre önce duyurmuştu. Bu deneyimde kullanıcıları nelerin beklediği de yavaş yavaş netleşiyor. Netflix uygulamasının kodlarını inceleyen geliştirici Steve Moser, reklamlı pakette kullanıcıların içerikleri çevrimdışıyken izlemek için indiremeyeceğini belirtti.

Hâlihazırda Netflix’te kullanıcılara üç paket sunuluyor. Bu paketlerin fiyatları 37,99 ila 77,99 TL arasında değişiyor. 37,99 TL’lik temel pakette kullanıcılar standart çözünürlükle tek bir ekran üzerinden Netflix’i izleyebiliyor. 57,99 TL’lik standart pakette ise HD çözünürlükle aynı anda iki ekrandan Netflix’e erişebiliyor. 77,99 TL’lik özel pakette ise 4K çözünürlükle aynı anda dört ekrandan Netflix izlenebiliyor.

Her üç pakette de izleyiciler reklam görmüyor ve içerikleri çevrimdışıyken izlemek için indirebiliyor.

Netflix ikinci çeyreğe ait finans raporunu açıklarken 2023’ün başları itibarıyla reklam destekli planın kullanıcılarla buluşacağını duyurmuştu. Bu paketin fiyatı konusunda henüz net bir bilgi verilmezken, küçük bir ipucu paylaşılmıştı. Şirket reklamlı paketin fiyatının mevcut en popüler seçeneği olan standart paketin altında olacağını açıklamıştı.

Netflix yılın ikinci çeyreğini dünya genelinde 970 bin abone kaybıyla kapatmıştı. Dolayısıyla reklamlı paket kararı kulağa pek şaşırtıcı gelmemişti. Şirketten yapılan açıklamada, reklamlı paketin uzun vadede abone sayısını ve kârı artıracağına inanıldığı belirtilmişti.

Netflix reklamlı paket için Microsoft ile birlikte çalışıyor. Yazılım devi Netflix’e reklam teknolojisi ve satışı konusunda destek verecek. Önümüzdeki dönemde bu paket hakkında yeni bilgilerin açıklanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER