Teknoloji

Windows 11 widget’larına bildirim gösterimi yeteneği kazandırılıyor

windows 11

Microsoft, bu hafta içinde Windows 11 widget’larına bir görev çubuğu bildirim sistemi sunuyor. Hava durumu widget’ı bu yılın başlarında Windows 11’e geri dönmüştü, ancak hava güzel olduğunda gösterilen güneşli bir simge veya yağmur yağdığında dışarıda olmanın berbat olduğunu gösteren bir şemsiye simgesi dışında statik bir deneyim sunuyor. Microsoft şimdi bu görev çubuğu widget’ına canlı animasyonlar ekleyerek işlere biraz daha dinamizm katıyor.

Tüm Windows 11 kullanıcıları, Microsoft’un widget’lar özelliğini destekleyen Windows Web Deneyimi Paketi güncellemesi sayesinde, önümüzdeki günlerde ve haftalarda bu yeni widget bildirimlerini görmeye başlayacak. Bildirimler, görev çubuğu hava durumu widget’ında canlı animasyonlar olarak görünüyor ve gök gürültülü fırtınalar için uyarılar ve hatta takip ettiğiniz hisse senetleri yükseldiğinde veya düştüğünde hisse senedi uyarıları içeriyor.

Microsoft, konuyla ilgili bir destek makalesinde “Diğer widget’larınızdan biriyle ilgili önemli bir şey olduğunda, görev çubuğunuzda o widget’tan bir duyuru görebilirsiniz.” diyor. “Bu duyuruların hızlı ve kolay anlaşılır olması amaçlanmıştır ve onlarla etkileşim kurmazsanız, görev çubuğu size hava durumunu göstermeye geri dönecektir.”

Arzu edenler yeni gelen bildirimleri kapatabilir, bu durumda görev çubuğu widget’ı statik hava durumuna geri dönecektir. Bununla birlikte Microsoft’un bildirimleri tüm uygulamalar için tamamen kapatmaya izin vermediği söyleniyor.

Gelecekteki Windows 11 güncellemelerinden bahsetmişken Microsoft, bir sonraki büyük işletim sistemi güncellemesini 20 Eylül’de yayınlamayı da planlıyor. Windows 11 22H2, Başlat menüsünde yeni uygulama klasörleri, görev çubuğunda sürükle ve bırak, yeni dokunma hareketleri ve çok daha fazlasını içerecek.

İLGİLİ HABERLER