Teknoloji

Hava durumu Windows 11 görev çubuğuna geri dönüyor

hava durumu windows 11
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Windows 11 görev çubuğuna hava durumu araç takımını geri getiriyor. Windows 10 ile kullanıma sunulan bu araç takımı, canlı hava durumu bilgisini görmenin yanı sıra daha büyük araç takımına ve haber akışına da erişim sağlıyor. Windows 11’de ayrı araç takımları paneli olduğu için bu görev çubuğu entegrasyonundan vazgeçilmişti.

Microsoft’un Windows Insider programının şefi Amanda Langowski, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Canlı hava durumu bilgisiyle araç takımlarının giriş noktasını görev çubuğunun solunda göstermeyi istiyoruz. Bu giriş noktasının üzerinde fareyi gezdirerek araç takımları panosunu açmak da mümkün olacak.”

Hava durumu araç takımı, görev çubuğunun sol tarafında varsayılan olarak gösterilecek. Windows 11’in Başlat menüsünü sola taşıyanlar ise ekstra bir ikona tıklatarak bu takıma erişebilecek. Görev çubuğundaki bu değişiklikler, Windows 11 Geliştirici Kanalı’nda kullanıma sunuldu. Tüm kullanıcılara dağıtımın ise 2022’deki Windows 11 güncellemesiyle yapılması planlanıyor.

Windows 11 için hava durumu araç takımı dışında başka değişiklikler de söz konusu. Bunlar arasında göze çarpan ise Sesle Erişim özelliği oluyor. Sesle Erişim özelliğiyle Windows 11 kullanıcılarının bilgisayarlarını sesli komutlarla yönetmeleri mümkün hâle geliyor.

İLGİLİ HABERLER