Teknoloji

Zagat’ın Google’a maliyet 151 milyon dolar

Google, Zagat Survey LLC ve Daily Deals GmbH şirketlerini satın almak için ne kadar para harcadığını açıkladı. Buna göre Zagat’ın Google’a maliyeti 151 milyon dolar oldu. Bu para bir restoran inceleme servisi için çok görülebilir. Ne var ki, Google’ın bu incelemeleri Google Haritalar sonuçlarına eklemeyi planlaması Zagat’ın işlevini çok önemli kılıyor, verilen parayı da karşılıksız bırakmıyor.

Zagat’ın sağlayacağı bilgiler sayesinde Google Haritalar kullanıcılara yemek yiyebilecekleri mekanları daha sağlıklı ve güvenilir şekilde göstermiş olacak. Zagat’ın incelemeleri harita detayları içinde yer alacak. Öte yandan Google Daily Deals adlı şirket için de 114 milyon dolar harcadı. Bunlar Google’ın 2011 yılında satın aldığı şirketlerden sadece ikisini oluşturuyor. Şirket yılbaşından bu yana şirket alımları için 1.44 milyar dolar harcadı.

Bloomberg’in haberine göre Google bu yıl içinde 57 şirket satın alması veya diğer değer satın almaları gerçekleştirdi. Bunların içinde ITA Software şirketine 676 milyon dolar nakit para harcandı. Motorola Mobility’nin satın almasının tamamlanmasıyla bilrikte şirketin kasasından 12.5 milyar dolar çıkmış olacak, ayrıca Google’da böylelikle en büyük satın almasını gerçekleştirecek.

İlgili – Bloomberg BusinessWeek

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER