Teknoloji

Windows 10’un dokunmatik özellikleri çok yakında Teknik Ön İzleme sürümüne gelecek

windows-10-logo-021014

Microsoft Continuum olarak adlandırdığı, Windows 10’un yeni dokunmatik özelliklerini geçtiğimiz ayın sonlarında düzenlediği Windows etkinliğinde göstermişti. Görünüşe göre şirket bu özellikleri çok yakında test amacıyla sunmaya başlayacak.

Microsoft’un PC, tablet ve telefonlarından sorumlu üst düzey yöneticisi Joe Belfiore geçtiğimiz ay düzenlenen etkinlikte Continuum özelliğini göstermişti, bunu dokunmatik ve dokunmatik olmayan kullanıcı arayüzleri ve ortamlar arasında bir geçiş yolu olarak nitelendirmişti. Bu özellik Surface Pro 3 veya Lenovo’nun Yoga tabletleri gibi, sahiplerine dokunmatik ve dokunmatik olmayan kullanıcı arayüzü ve modlarını bir arada kullanma fırsatı sağlayan cihazlara özel olarak tasarlanmıştı.

Bu hafta içinde düzenlenen TechEd Europe etkinliğinde Belfiore, çok yakında Teknik Ön İzleme’ye gelecek yeni Windows 10 izleme dörtgeni hareketlerinden bazılarını gösterdi. ZDNet’in haberine göre, Microsoft Continuum’u 2014’ün sonları veya 2015’in başlarında teste açacak. Ayrıca Microsoft’un gelecek yıl başında Windows 10’un kullanıcılara dönük olan özelliklerinden daha fazlasını ortaya çıkarması bekleniyor. Ayrıca ARM tabanlı tablet ve akıllı telefonlara özel olacak, Windows Phone ve Windows RT’nin birleştirilmiş versiyonunun da gelecek yılın başlarında kendini göstereceği tahmin ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER