Teknoloji

Mac için Office’a ait ekran görüntüleri sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

office-2013-logo-301014

Microsoft önümüzdeki aylarda ve 2015’te çıkarılması planlanan birden fazla yeni Office ürünü üzeridne çalışıyor. ZDNet’in kaynaklarından edindiği bilgilere göre Microsoft sadece Windows için yeni Office versiyonları geliştirmekle kalmıyor, bir yandan da popüler üretkenlik yazılımı paketini Mac bilgisayarlar ve Android tabletlere getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Android tabletler için Office’in en erken gelecek yıl başında çıkması bekleniyor. Buna ek olarak Microsoft’un Office Mac paketinin gelecek sürümü için de hazırlıklarını yaptığı, çok yakında herkese açık ön izleme sürümünü yayınlayacağı öne sürülüyor. Mac için Office’in 2015 başında çıkması beklenirken, bunu destekleyen ekran görüntüleri de internete düştü.

Şirketin Office 16’yı kendi içinde test ettiği, aynı zamanda dışarıda da seçilmiş kullanıcılara test ettirdiği söyleniyor. Office 16 istemci ve sunucu uygulamalarının 2015’in ikinci yarısında çıkması bekleniyor. Microsoft’un Office ve Office 365 pazarlamasında sorumlu genel yöneticisi Julia White da bu hafta başında Barselona’da düzenlenen Tech Ed etkinliğnde bunu doğrulamıştı.

Ayrıca Microsoft’un dokunma destekli ilk Windows Office uygulamaları için de çalışmalarını sürdürdüğü belirtiliyor. Windows 10’da çalışacak şekilde geliştirilen bu uygulamaların 2015 ilkbaharında çıkarılması bekleniyor.

Bu arada Çince yayın yapan cnBeta sitesi Office Mac’in gelecek sürümüne ait birkaç ekran görüntüsü paylaştı. Detayları kaynak bağlantıda bulabilirsiniz.

office-mac-dedikodu-301014-1

office-mac-dedikodu-301014-2

office-mac-outlook-dedikodu-301014

İLGİLİ HABERLER