Teknoloji

Tumblr yazmaktan yorulmayanları kendisine çekmek için yeni araçlar sunuyor

tumblr-logo

Blog servisi Tumblr’da öncelik görsel unsurlarda olsa da, bu durum şirketin uzun makaleler yazanları da gözden çıkardığı anlamına gelmiyor. Şirket yazı ekranını yazmaktan yorulmayanlar için daha cazip hâle getirecek özelliklerini gözler önüne serdi. Tumblr’ın yeni araçları sayesinde arayüz uzun makaleler yazanların seveceği biçimde sade ve şık bir görünüme kavuşuyor.

Tumblr’ın yeni özellikleri arasında en dikkat çekeni ise metin düzenleme ekranında bir kelime taranınca üstte beliren araç çubuğu oluyor. Söz konusu araç çubuğu, akıllara Medium’da bulunan araç çubuğunu getiriyor. Tumblr’ın araç çubuğu Medium’daki sabit muadiline kıyasla daha rahatsız edici olmasına rağmen, blog servisinin rahat estetiğine daha uygun olduğu izlenimini veriyor.

tumblr-290115-1

Rakamlar bazında bir karşılaştırma yapıldığında Medium’un Tumblr’a kısa vadede yaklaşmasının pek mümkün olmadığı görülüyor. Medium 2014’ü 165 milyon aktif kullanıcıyla tamamlanırken, Tumblr yıla 420 milyon aktif kullanıcıyla veda etmişti. Ancak Medium’un blog ve yayın platformları arasındaki çizgiyi daha bulanık hâle getirmesi işi biraz daha değiştiriyor. Beyaz boşlukların hakim olduğu arayüz, Medium’u uzun makaleler için daha uygun bir seçeneğe dönüştürüyor. Tumblr’da ise uzun makaleler renkler ve kullanıcılar tarafından geliştirilen temalar içinde kaybolabiliyor.

tumblr-290115-2

Tumblr’ın arayüzüne yeni eklenen bir eleman ise artı ikonu oldu. Kullanıcılar yazı yazma alanının hemen yanında beliren bu ikona dokunarak paylaşımlarına fotoğraf, video ve GIF animasyonu ekleyebiliyor. Yazının yayınlanmasından sonraki görünüme de Tumblr’ın gösterge ekranından erişilebiliyor. Yeni özelliklerin dağıtımının iki gün içinde tamamlanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER