Eğlence

Tim Cook Japonya’da Nintendo yöneticileriyle bir araya geldi

tim cook nintendoApple’ın geçtiğimiz ay yeni iPhone modellerini görücüye çıkarmak için düzenlediği etkinlikte başka duyurular da yapmıştı. Efsanevi oyun kahramanı Mario’nun ilk kez bir iOS oyununda boy göstereceği haberi de en çok alkış alan duyurulardan biri olmuştu. Japonya ziyaretinde Nintendo yöneticileriyle bir araya gelen Apple CEO’su Tim Cook, “Super Mario Run” isimli oyunun ön izlemesini de deneyimledi.

Cook’un Japonya öncesindeki durağı Çin’in Shenzhen şehriydi. Apple CEO’su burada şirketinin Çin’de açacağı ikinci Ar-Ge merkezinin müjdesini verdi. Söz konusu Ar-Ge merkezinin 2017 içinde faaliyete geçmesi bekleniyor. Apple, Çin’deki ikinci Ar-Ge merkeziyle hem yerel iş ortaklarıyla bağını kuvvetlendirmeyi hem de ülkeye dair planları konusundaki ciddiyetini Çin hükümetine göstermeyi amaçlıyor.

Tim Cook Super Mario Run deneyiminin fotoğrafını Twitter hesabından paylaştı

Tim Cook, Nintendo ziyareti sırasında Super Mario Run oynarken çekilmiş fotoğrafını kişisel Twitter hesabı aracılığıyla paylaştı. Cook’un ziyaretinde Mario’nun ziyaretçisi Shigeru Miyamoto’nun da hazır bulunduğu fotoğraf sayesinde görülüyor. Fotoğrafta hem Cook’un hem de Miyamoto’nun oldukça neşeli olmaları gözden kaçmıyor.

Sonsuz koşu türündeki Super Mario Run’da Mario engelleri aştıkça oyuncular altın kazanacak. Ekrana ne kadar uzun dokunulursa Mario da o kadar yükseğe zıplayacak. Super Mario Run, yıl sonunda yayınlanacak. Ücretli olacağı daha önce açıklanan oyunu indirmek için ne kadar ödemek gerekeceği ise şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER