Teknoloji

Microsoft HoloLens geliştirici kiti Avrupa’da ön siparişe çıktı

microsoft hololens

microsoft hololens gelistirici kitiMicrosoft’un artırılmış gerçeklik başlığı HoloLens, önümüzdeki aydan itibaren daha geniş bir kapsama alanına ulaşacak. Yazılım devi, kasım ayı itibarıyla artırılmış gerçeklik başlığının geliştirici kitlerini Almanya, Avustralya, Birleşik Krallık, Fransa, İrlanda ve Yeni Zelanda’da satışa sunacak. Dileyen geliştiriciler Microsoft HoloLens geliştirici kiti için şimdiden ön sipariş verebilecek.

HoloLens geliştirici kiti, daha önce ABD’de 3 bin dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulmuştu. Yeni ülkelerde de fiyatlandırmanın 3 bin doların biraz üstünde yapıldığı görülüyor. Sadece Yeni Zelanda’daki fiyatın 5500 dolar seviyesinde olması dikkat çekiyor.

Almanya, Fransa ve İrlanda’da Microsoft HoloLens geliştirici kiti için 3299 avro ödemek gerekiyor. Birleşik Krallık’ta ise geliştirici kitinin fiyat etiketinde 2719 pound yazıyor. Avustralya’da geliştirici kitinin fiyatı 4369 Avustralya doları olarak belirlenirken, Yeni Zelanda’daki geliştiriciler 7829 Yeni Zelanda doları karşılığında HoloLens’e sahip olabilecek.

Microsoft HoloLens geliştirici kiti dileyen herkes tarafından satın alınabiliyor

Microsoft’un artırılmış gerçeklik başlığı, mevcut haliyle de dileyen ve gerekli parayı veren herkes tarafından satın alınabiliyor. Uzun süre boyunca perde arkasında tutulan HoloLens’in kapsama alanı kademeli olarak artırılıyor. Ancak şu an itibarıyla artırılmış gerçeklik başlığının odak noktasında geliştiriciler ve kurumsal kullanıcılar bulunuyor. Microsoft’un 26 Ekimde düzenleyeceği etkinlikte HoloLens ile ilgili olarak daha fazla bilgiyi kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER