Teknoloji

Son sızıntı yeni Xbox’ta oyunların sabit diske yükleneceğine işaret ediyor

Microsoft’un bir süredir üzerinde çalıştığı gelecek nesil Xbox ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Microsoft’un ”Durango” kod adıyla anılan konsolda ikinci el oyun kullanımını engelleyeceğine dair haberler ilk olarak geçtiğimiz ay gündeme gelmişti. Bu haberler o dönem doğrulanmasa da, internete sızan yeni bilgiler böyle bir ihtimali biraz daha kuvvetlendirmiş durumda. Daha önce yeni Xbox ile ilgili olarak doğru özellikleri ortaya çıkaran Vgleaks sitesi şimdi de Xbox Geliştirme Kiti’ne ait ekran görüntülerini yayınladı.

xbox-kumanda-301112

Ekran görüntülerine bakıldığında daha önce ortaya atılan bazı dedikoduların doğrulanmış olması dikkat çekiyor. Ekran görüntülerinde dikkat çeken ilk nokta, yeni nesil konsolun çok sayıda oyunu saklayacak büyüklükte bir sabit diske sahip olması. Büyük sabit disk tüm oyunların yüklenebilir formatta yayınlanacağının ve konsolda optik sürücü desteğinin bulunmayacağının işaretçisi olarak algılanıyor. Xbox 360’ta da oyunlar sabit diske yüklenebiliyor, ancak oyunun oynanması için yine diske ihtiyaç duyuluyor. Mevcut bilgiler yeni nesil Xbox’ta yükleme sonrası oyunun diskine ihtiyaç olmayacağını gösterse de, bu durumu doğrulamak için biraz daha beklemek gerekiyor.

Oyunların sabit diske yüklenilebilecek olması Microsoft’un kullanılmış oyunlara karşı bir sistem geliştirdiği yönündeki haberleri de destekliyor. Xbox Gelişim Kiti’nde dikkat çeken bir diğer noktaysa yeni konsolun ”sürekli açık ve sürekli bağlı” olacağına dair referanslar. Vgleaks tarafından yayınlanan belgeler pek çok kişi tarafından doğru olarak kabul ediliyor, ancak tarih olarak geçtiğimiz yıla ait olmaları nedeniyle Microsoft’un halen bu fikirlere bağlı olup olmadığı bilinmiyor.

İlgili >> Vgleaks

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER