Teknoloji

Seagate sabit diskte 6 TB sınırına ulaştı

Depolama sektörünün önde gelen oyuncularından Seagate, yeni sabit diski Enterprise Capacity 3.5 HDD’yi duyurdu. Seagate’in yeni sabit diskinin en dikkat özelliği 6 TB’ye kadar depolama alanı sunması olurken, gelişmiş performans ve güvenli şifreleme diğer özellikler arasında yer alıyor. Seagate ve LaCie Enterprise Capacity 3.5 HDD’nin mevcut masaüstü sürücülerinin 10 katı bir performans notuna sahip olduğuna dikkat çekiyor.

seagate-enterprise-capacity-080414

Seagate Enterprise Capacity 3.5 HDD’de kullanıcılara 1 ila 6 TB arasında değişen depolama alanı seçenekleri sunuluyor. Arayüz konusundaysa 12 GB/s’de SAS, 6 GB/s’de SAS ve 6 GB/s’de SATA olmak üzere üç farklı seçenek bulunuyor. Seagate en yeni mimarinin sekizinci nesil platformun üzerine kurulu olduğunu ve 7 gün 24 saat depolamaya uygun olarak optimize edildiğinin altını çiziyor.

Enterprise Capacity 3.5 HDD’nin yıllık 550 TB’lık iş yükünü kaldıracak kapasitede olduğunu belirten Seagate, farklı arayüz seçenekleri sayesinde entegrasyon oluşturmanın daha kolay hâle geldiğini vurguladı. Etkileyici performans istastikleri getiren yüzde 25’lik alansal yoğunluk da Seagate’in övündüğü noktalar arasında bulunuyor. 6 TB kapasiteli model henüz piyasaya sürülmezken, halihazırda maksimum 4 TB kapasiteli modeller satışa çıkmış durumda. 6 TB kapasiteli modelin ise 500 dolar civarında bir fiyatla yurt dışında satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

İlgili >> Seagate

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER