Manşetler

Samsung Galaxy S4 mini resmiyet kazandı

Galaxy S4’ün tanıtımının ardından dolaşmaya başlayan dedikodulara Samsung cephesinden nihayet doğrulama geldi ve Galaxy S4 mini resmiyet kazandı. 4.3 inç’lik qHD Super AMOLED ekran, 1.5 GB RAM ve 1.7 GHz çift çekirdekli işlemci barındıran akıllı telefonun boyutları 124.6 x 61.3 x 8.94 milimetre, ağırlığı ise 107 gram. 8 megapiksellik arka kameraya sahip olan Galaxy S4 mini’de 2.1 megapiksellik bir ön kamera bulunuyor.

samsung-galaxy-s4-mini-300513

Samsung’un yeni akıllı telefonu kutusundan Android 4.2.2. işletim sistemiyle çıkacak. Galaxy S4 mini ağabeyi Galaxy S4’ün Sound & Shot, Panorama Çekimi, Hikaye Albümü gibi TouchWiz özellikleri ile S Health ve S Translator gibi uygulamalarını bünyesinde barındırıyor. Beyaz Buz ve Siyah Sis olarak adlandırılan iki renk seçeneğine sahip olan Galaxy S4 mini’nin fiyatına ilişkin bir açıklama gelmezken, cihaz fiziki olarak Samsung’un önümüzdeki ay Londra’da düzenleyeceği Premiere 2013 etkinliğinde sahne alacak.

Samsung Galaxy S4 mini 8 GB’lık bir dahili hafızaya sahip, ancak bu dahili hafızanın sadece 5 GB’ı kullanıma açık durumda. Hafıza kapasitesini artırmak isteyenler için bir microSD yuvası barındıran cihazın LTE versiyonunda WiFi a/b/g/n, GPS, GLONASS, Bluetooth 4.0, NFC bağlantı özellikleri bulunuyor. Galaxy S4 mini’nin LTE versiyonuna ek olarak, 3G ve çift SIM desteği barındıran iki versiyonu daha Samsung tarafından satışa sunulacak.

İlgili >> Samsung Tomorrow

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER