Teknoloji

Samsung Galaxy S III’te kablosuz şarj sistemi olabilir

Akıllı telefon şimdilik portlar izin verdiği ölçüde inceliyor. Daha fazla incelik isteyen üreticilerin bundan sonraki hedefi herhalde portları ve tuşları kaldırmak olacaktır. Kaldırılması gerekenlerden bir tanesi de tabii ki şarj girişi. Kablosuz şarj sistemleri konusunda yapılmakta olan, üstelik meyvelerini vermiş çeşitli çalışmalar mevcut. Samsung’un da yakında çıkması beklenen süper telefonu Galaxy S III’te kablosuz şarj sistemini kullanacağı söyleniyor.

Güney Koreli DDaily yayınının verdiği habere göre Galaxy S III’te dahili bir endüktif şarj sistemi bulunacak. Samsung’un yenilikleri kucaklama konusundaki isteğini ve tecrübesini göz önünde bulundurduğumuzda bu iddia çok da yabana atılır cinsten sayılmaz. Örneğin Kies Air masaüstü yazılımı sayesinde cihazları kablosuz olarak eş zamanlanması mümkün oluyor. Ayrıca Galaxy S II ile birlikte MHL desteği de kullanıma sunulmuştu.

Şimdiye kadar çeşitli kablosuz şarj sistemleri gördük, bunlarda genellikle cihazı bir şarj yüzeyine oturtmak gerekiyor. Ancak söylenene göre Samsung’un teknolojisi cihaz şarj yüzeyine temas etmezken bile, örneğin bir veya iki metreye kadar uzaklıkta da bataryanın doldurulmasını sağlayabilir. Ne var ki, DDaily’nin belirttiğine göre Samsung kendine ait, patentlenmiş şarj yöntemini tercih edecek. Bu arada Samsung’un endüktif şarj sistemini sunarken güç portunu da cihazın üstünde tutup tutmayacağı konusunda da bir bilgi yok. Eğer tutarsa, bu durumda şarj istasyonunun ayrı olarak satıldığını görebiliriz.

İlgili – DDaily

İLGİLİ HABERLER