Teknoloji

Qualcomm S4 yongalı Windows 8 tabletini gösterdi

Windows 8’in hem x86 hem de ARM tabanlı işlemcilerle çalışacağını biliyoruz. ARM tabanlı işlemciler konusunda önde gelen üreticilerden biri olan Qualcomm da Windows 8 cihazlarında çalışacak S4 yongasının gösterimini yaptı. Qualcomm bu gösterimde Nokia’nın CEO’su Stephen Elop’u da konuk etti.

Qualcomm’un Windows 8 tabanlı tabletleri güçlendirecek S4 yongasetinde LTE desteği de bulunacak. Böylelikle tablet dünyada sayıları giderek artan LTE destekli şebekelerde çalışma fırsatı bulacak. Henüz Türkiye’de 4G LTE şebekelerinin sözü edilmiyor, ancak ABD’de LTE’nin giderek değeri artan bir mobil genişbant bağlantı teknolojisi olduğunu söylememiz gerek. Bu arada Qualcomm’un toplantısında sahneye çıkan Stephen Elop Nokia’nın satışa sunduğu Windows Phne cihazlarında Qualcomm Snapdragon yongalarını kullandığını belirtti. Aslında bu bildiğimiz haber, Stephen Elop’tan Nokia’nın Windows 8 tabletinin bulunup bulunmadığıyla ilgili bazı ipuçları duymayı tercih ederdik.

Aynı toplantıda Qualcomm’un CEO’su Paul Jacobs da sahnedeydi. Jacobs, S4 yongasının Snapdragon S4 işlemcisiyle birlikte patlama yapacağını söyledi. Jacobs’un gösterimini yaptığı S4 yongalı ve LTE destekli Windows 8 tablet de ekranın dokunmalara olan hassasiyetiyle dikkat çekti.

İlgili – SlashGear

[Görsel – SlashGear]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER