Teknoloji

Samsung Galaxy S25 serisinde Snapdragon’dan vazgeçmeyecek

samsung galaxy s25

Samsung, Exynos serisi işlemcilerini bir yıllık aranın ardından Galaxy S ailesine geri getirmişti. S24‘teki bu dönüşten kısa bir süre sonra S25 serisinde sadece Exynos işlemcilere yer verileceği iddiası gündeme gelmişti. Ancak DigiTimes tarafından yayınlanan bir habere göre, Samsung Galaxy S25 serisinde Qualcomm’un Snapdragon işlemcilerinden vazgeçmeyecek.

Haberde Samsung’un en güçlü Snapdragon ve Exynos işlemcileri kullanma stratejisini sürdüreceği belirtiliyor. Bu da S25 serisinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 ve Exynos 2500 işlemcilerin bulunacağı anlamına geliyor.

Haberde işlemciler arasındaki dağılımın nasıl yapılacağı konusunda ise bilgi verilmiyor. Eğer S24 serisindeki yaklaşım uygulanırsa, S25 Ultra modelinde yine sadece Snapdragon 8 Gen 4 işlemci bulunacaktır. S25 ve S25+ modelleri ise bazı bölgelerde Exynos 2500 işlemciyle satılacaktır.

Samsung’un Z Fold 6 modelinde sadece Snapdragon işlemciye yer vereceği iddiası da kısa süre önce gündeme gelmişti. Z Flip 6’nın ise Exynos 2400 ile geleceği öne sürülmüştü. Bu iddiaların doğruluğunu görmek için yaz aylarını beklemek gerekiyor.

Samsung Galaxy S25 serisi 2025’te tanıtılacak

Galaxy S25 serisinde kullanıcıları bekleyen diğer yenilikler şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak önümüzdeki dönemde işlemci detaylarının netleşmesiyle birlikte daha fazla bilgiye ulaşmak mümkün olacak. S25 serisi 2025’te tanıtılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER