Teknoloji

Phil Schiller Android’in sunduğu kullanıcı deneyimini sıradan cep telefonuninkine benzetti

Apple’ın pazarlama şefi Phil Schiller, kendisiyle gerçekleştirilen son röportajda Android’in kullanıcılar için memnun edici bir kullanıcı deneyimi sunmadığını dile getirdi. Wall Street Journal’a konuşan yönetici Apple’ın Android’e yönelttiği eleştirileri tekrarladı, bunların arasında sürekli dile getirilen dağılma sorunları da yer alıyordu. Hatta daha da ileri giden yönetici Android’i basit bir cep telefonunun yerine ücretsiz olarak verilen bir unsur olarak nitelendirdi, deneyimin iPhone’daki kadar iyi olmadığını dile getirdi.

phil-schiller-iphone-5-140313

Schiller Android’in entegre yazılım çözümleri bakımından eksikliklere sahip olmasına da atıfta bulundu. “Bir Android cihazını kutusundan çıkardığınızda iOS’in içinde gelen kullanıcı deneyimine benzer bir deneyimi elde etmek için farklı markaların sunduğu dokuz farklı hesaba kaydolmanız gerekiyor. Bunların her biri de birbiriyle sorunsuz şekilde çalışmıyor.” diye konuşan yöneticinin bu sözlerinin Apple’ın akıllı telefon arenasında en büyük rakibi olan Samsung’un beklenen Galaxy S 4’ünün tanıtımından saatler önce yayınlanmış olması bir hayli ilginç oldu. Bu arada Schiller ilginç bir veri de paylaştı: Apple’ın gerçekleştirdiği araştırmaya göre 2012’nin son çeyreğinde Android’den iPhone’a geçen kullanıcı sayısı iPhone’dan Android’e geçen kullanıcı sayısına dört kat fark atmış.

iPhone’un tüm Android telefonlarının toplamının dörtte biri oranında satıldığına yönelik rakamlarla ilgili olarak da Schiller Gartner’ın modelleme yöntemini sorgulayıcı konuştu. Araştırma şirketi ChangeWave’in sonuçlarına atıfta bulunan yönetici iPhone kullanıcılarının dörtte üçünün verdikleri kararda memnun olduğunu dile getirdi; aynı araştırmada Android kullanıcıları yüzde 50 civarında bir memnuniyet bildirmişti.

Apple’ın gelecek nesil akıllı telefonunu çıkarmasının önünde daha aylar var, ancak Schiller şu anda piyasada olan ürünlerle iPhone 5’i kıyaslama noktasında oldukça hevesli görünüyor. iPhone 5’in sadece bir akıllı telefondaki en iyi ekranı içermediğini kaydeden Schiller, telefonun pil teknolojisinin diğer şirketleri rekabet için daha büyük telefonlar üretmeye zorladığının da altını çizdi.

İlgili >> The Wall Street Journal

[Görsel – Business Insider]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER