Teknoloji

Adobe Creative Suite ve Acrobat’ın kutulu versiyonlarını piyasadan kaldırıyor

Adobe’nin Creative Suite ve Acrobat yazılımlarının mağazalarda gördüğümüz rengarenk büyük kutuları çok yakında ortadan kalkabilir. Satıcılardan gelen Creative Suite’in kutulu versiyonlarının 30 Nisan itibariyle çıkmayacağına dair haberler sonrasında Adobe’den konuyla ilgili doğrulama geldi. TechHive ve The Verge sitelerinin belirttiğine göre Adobe bu araçları Creative Cloud ve dijital satış kanalları üzerinden sunmayı sürdürecek.

adobe-cs6-140313

Adobe adına konuşan bir yetkili, Creative Suite ve Acrobat ürünlerinin kutulu versiyonlarının piyasadan kalkacağını, bu yazılımların elektronik versiyonlarının Adobe.com, satıcı ve perakende iş ortakları üzerinden edinilebileceğini kaydetti. Ayrıca şirketin konuyla ilgili olarak her bir bölgedeki kanal ortaklarını ve müşterilerini bilgilendirmekte olduğunu da sözlerine ekledi.

Adobe, Creative Suite’in indirilebilir versiyonlarını 2 bin TL ila 4 bin 300 TL arasında değişen fiyatlarla satıyor. Ancak şirket şu sıralar Creative Cloud olarak adlandırdığı abonelik servisini biraz daha ön plana çıkarmaya çalışıyor. Bu ayın başında Türkiye’de de kullanıma sunulan Adobe Creative Cloud kapsamında müşteriler ayda 49,99 dolarlık ücreti (nisan ayına kadar kampanya fiyat) 12 aylık peşin olacak şekilde ödeyerek Adobe Creative Suite 6 paketi içindeki tüm yazılımlara ve bulut depolama alanına erişebiliyor. Söz konusu kampanyalı fiyatın mevcut Adobe müşterileri için, yani elinde daha önce satın alınmış bir CS ürünü olanlar için geçerli olduğunu belirtelim. Yeni müşterilerin Creative Cloud için aylık 69,99 dolarlık ücret ödemesi gerekiyor.

İlgili >> TechHive, TUAW

İLGİLİ HABERLER