Teknoloji

NVIDIA GeForce GTX 680’in detayları internete sızdı

NVIDIA’nın yakında beklenen GeForce GTX 680 Kepler grafik yongasıyla ilgili detaylar Çin’de yayınlanan çeşitli sitelerde boy göstermeye başladı. NVIDIA’nın 28 nm sürecini kullanan ilk kartı olacak olan 680 şirketin AMD’nin Radeon HD 7970 grafik işlemcisine cevabı niteliğini taşıyacak.

Sızdırılan bilgilere göre, GPU’nun çalışma frekansı 1006 MHz olacak ve gereken durumlarda hız 1058 MHz’e kadar yükseltilebilecek. CUDA çekirdeklerinin sayısı 1536’ya çıkarılarak önceki nesillere göre de önemli bir artışın sağlanması hedefleniyor. 2 GB’lık 256-bit GDDR5 RAM’in de paketin içinde yer alması bekleniyor. Özelliklerde yapılan bu yükseltmelere rağmen TDP değerinin sadece 195W olması ilginç. Bu, 680’i yerini alacağı 244W TDP değerli GTX 580’e göre daha hesaplı bir çözüm hâline getiriyor. Bu düşük güç tüketimi, güç için kullanılmaya başlanan çift 6-pin PEG konnektör kurulumunu açıklıyor.
Bu grafik işlemci bir ultrabook’a hatırı sayılır performans artışı sağlayacak gibi görünüyor. Masaüstü tarafında beklentiler de dolayısıyla bir hayli yükseliyor. NVIDIA GTX 680’in ne zaman çıkacağı ve ne kadara satılacağı konusunda henüz net bir bilgi yok. Ancak tahminler AMD’nin gözde ekran kartını sahip olduğu 550$ fiyatının civarında olacağı şeklinde.

İlgili – PC Online
İlgili – ChipHell

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER