Teknoloji

Nokia Alcatel ile ilgilendiğini doğruladı

Nokia-Alcatel-Lucent-140415

Nokia’nın 11.7 milyar dolar (31.3 milyar TL) ödeyerek Alcatel-Lucent’i satın alabileceği dedikoduları hafta başında gündeme gelmişti. İki şirket tarafından yayınlanan resmi açıklamayla dedikodular doğrulanırken, sürecin devam ettiği belirtildi.

Nokia, Alcatel’i satın alsa bile, bu durum şirketin Cihazlar ve Servisler birimini Microsoft’a devrederek çıktığı akıllı telefon pazarına geri döneceği anlamına gelmiyor. Satışın gerçekleşmesi durumunda Nokia, Alcatel ve şirketin Çin ve Avrupa’daki kablosuz altyapısının kontrolünü ele alacak.

Piyasada Alcatel One Touch gibi akıllı telefon modelleri olsa da, bu modeller Alcatel-Lucent tarafından Hong Kong merkezli TCL Communication’a lisanslanmıştı. Söz konusu lisans anlaşmasının Nokia ve Microsoft arasındaki sözleşmeye bir etkide bulunması beklenmiyor.

Nokia’nın Alcatel-Lucent’i satın almak için gerekli kaynağı HERE harita birimini elden çıkararak sağlayacağı konuşuluyor. Nokia cephesinden henüz bu iddiaya ilişkin bir doğrulama gelmiş değil.

Nokia ve Alcatel arasındaki görüşme süreci resmi bir açıklamayla doğrulansa da, satışın gerçekleşmeme ihtimalinin bulunduğu da yine aynı açıklamada hatırlatıldı ve uygun bir zamanda yeniden bir açıklama yapılacağı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER